11.01.2024
Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Plecase din rahatul ăla de oraș, lăsase munca de birou și ceruse să-l dea pe teren, unde avea de-a face cu toți tâmpiții. Toate astea pentru copil, să-i fie lui bine. Copilul zăcea acum în salonul ăsta, legat la aparate. Ieși împleticindu-se. Îl văzu la ușă pe dobitocul care depășise pe trecere. Ia-i înapoi, boule, urlă, aruncându-i în față câteva bancnote mototolite. Cine m-a pus să te trec. O să înfunzi pușcăria.

Marian Benone Mihai
Mă numesc Brebenel Pățitu și sunt fundaș în rezervă și în retragere al forțelor de pușcași pârâiași ale armatei române. Armata a fost pentru mine locul în care mi-am desăvârșit școala vieții și școala de șoferi. Zilnic, pe la 3 AM, caporalul ne dădea scularea și începeam traseul. Fiecare dintre noi se așeza pe propria-i valiză și începeam a șofa, târâș, pe sub paturi și prin toate cotloanele, lustruind dușumelele. Dacă uitam să semnalizăm, plăteam amenda sau lustruiam wc-ul cu periuța de dinți. Cum să nu-ți placă?

Gabriel Rusu
Nea Petrică spunea că șoferia și carnea de porc sunt grele la stomac. Poate din cauza asta avea tendința de a mă face varză la fiecare întâlnire. Pe lângă faptul că îmi dicta traseul în mijlocul intersecției, îmi vorbea ca unui soț condamnat pentru violență domestică. Ce-i drept, din cauza ambreiajului, îi mai scuturam feblețea. M-a învățat să nu trag tare de volan și să bag a doua delicat, ca nu cumva, doamne ferește, să crape cutia de viteze. Despre frâna de motor mi-a povestit frate-miu când aveam deja permis.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus