26.01.2024
Determinare. Sentimente. Un prim pas. Încredere. Grup. Implicare. Re-cunoaștere. Maturizare. Iubire. Început.

1. Am plecat de la corporația unde am stat trei luni într-o academie. Mă mai gândesc uneori cum ar fi fost să rămân. Doar din curiozitate, pentru că de altfel nu regret deloc decizia.

2. Am terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare, secția Informatică ID, Timișoara, dar mai am de susținut licența. Poate unul dintre regretele mele din 2023 a fost că nu m-am organizat mai bine în această privință, că am tot amânat și că nu am găsit ambiția necesară de a susține și lucrarea de licență.

3. De la jumătatea anului, am avut impresia că toate s-au așezat, toate s-au aliniat ca eu să dansez, să dansez mult și implicat. Prima experiență s-a numit Dans Nomad, proiect inițiat de Beatrice Tudor, proiect unde m-am reunit cu oameni dragi, am creat noi conexiuni și în care am înțeles cât de importante sunt întâlnirile, întâlnirile cu dansul, cu muzica și cu oamenii simpli.
Foto: Marius Radulescu

 4. Confluențe. Probabil aș putea scrie trei pagini și încă aș mai avea ce povesti. Confluențe este primul proiect cultural scris de mine împreună cu Ana Bănuță, cu ajutorul nemărginit al Laviniei Urcan și al lui Beatrice Tudor (Unfold Motion). Confluențe este un proiect dedicat minorităților etnice din Timișoara, care aduce împreună dansul contemporan și dansul popular. Mi-a oferit încredere, direcție, oameni și multe încurajări. Am avut oportunitatea să văd cum ideile mele prind contur, cum oamenii îmi oferă încrederea lor și cum, încet dar sigur, proiectul prinde contur. Am învățat multe. Poate cele mai importante lecții au fost să am încredere în instinctul meu și să îmi exprim cât mai clar punctul de vedere. A fost greu. Am plâns. Am râs și mai mult. Mi-a oferit sens. Mi-a oferit o echipă pentru viitoare proiecte și colaboratori.
Foto: Lorena Dumitrașcu (LightStories)

 Printre atât de multe, 2023 mi-a oferit și o călătorie în Albania, o zi petrecută în Muntenegru, primul Final Four (semifinala și finala Ligii Campionilor la Handbal Feminin), o călătorie în Ungaria unde am văzut Balaton-ul, un concert Emaa, un concert Jessie J (absolut incredibilă) și Timișoara - Capitală Culturală Europeană.

2023 mi-a dat mai mult decât am sperat, a fost un an fragil, spumos și bun cu mine.

Pentru 2024 îmi doresc multă activitate profesională, multe cărți citite, multe întâlniri, experiența Jocurilor Olimpice de la Paris (un mic-mare vis al meu, care a început să se creioneze pentru că deja biletele de avion au fost cumpărate) și puțin mai multă pace.

* 
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 15 februarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus