30.01.2024
Lumea,
Wikipedia: "un an obișnuit din deceniul 2020-2029... anul orașelor Veszprém (Ungaria), Timișoara (România) și Eleusina (Grecia), numite Capitale Europene ale Culturii... Viva Magenta este aleasă culoarea anului 2023... Brațul britanic al grupului de protest împotriva schimbărilor climatice Extinction Rebellion anunță că va renunța "temporar" la utilizarea perturbării publice ca tactică principală... Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, inițiază o procedură oficială de revocare a imunității parlamentare a doi europarlamentari presupus implicați în scandalul de corupție în Qatar din Parlamentul European... Cutremur în Turcia (corupția ucide)... Curtea Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război... Jupiter Icy Moons Explorer (JUICE) este lansat de către Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru a căuta viață pe sateliții naturali ai lui Jupiter, cu o dată estimată de sosire în 2031... Are loc un masacru la o școală gimnazială din Belgrad... Cercetătorii de la Universitatea Cambridge și Caltech raportează crearea primului embrion uman sintetic din celule stem fără a fi nevoie de spermatozoizi sau ovule... Încălzirea globală: Oceanele lumii ating o nouă temperatură record de 20,96°C, depășind recordul anterior din 2016... India și-a lansat prima misiune de observare a Soarelui, la doar câteva zile după ce a făcut istorie devenind prima țară care a aterizat lângă Polul Sud al Lunii... Hamas lansează cel mai mare atac împotriva Israelului din ultimele decenii. Gruparea islamistă, Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a masacrat civili israelieni în orașele de la frontieră și la un festival muzical. Potrivit datelor furnizate de armata israeliană, numărul israelienilor uciși este de peste 1.200, în timp ce numărul răniților este de peste 3.000. Război... Are loc un atac armat la Universitatea Carolină din Praga, Cehia. 14 persoane au fost ucise, iar alte 25 au fost rănite..."

Eu,
Innsbruck,
"Fragments of Humanity - Dan & Lia Perjovschi", Kunstraum Innsbruck

https://www.facebook.com/photo

Anul unui mare tur de proiecte în România...

Timișoara,
"Performing '89, states of disillusion", Faber & Institutul Prezentului
https://www.facebook.com/InstitutulPrezentului
https://www.e-flux.com/announcements/552522/performing-89-states-of-disillusion/

Cluj,
"Fără glumă. Lia și Dan Perjovschi", White Cuib

https://www.facebook.com/photo/ (foto: Roland Vaczi)

Piatra Neamț
"Zona de siguranță", Festivalul de teatru
https://zilesinopti.ro/evenimente/festivalul-de-teatru-piatra-neamt-2023-zona-de-siguranta-teatrul-tineretului-piatra-neamt/

https://www.instagram.com/p/CxIEzVnojgw/

București
"Forme de arhivare și comprimare", Centrul de studii vizuale (CSV)

https://centruldestudiivizuale.ro/wp/events/

Iași
"Lia & Dan Perjovschi", atelierul artistului Tudor Pătrașcu

https://www.facebook.com/photo

Eforie Sud
"Eforie colorat", Festivalul artelor. Asociația Forumul Artelor Vizuale
https://www.facebook.com/search/top?q=eforie%20colorat

https://www.facebook.com/photo/

Timișoara
"Zona +", Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023. Muzeul Miklosi
https://continua.timisoara2023.eu/ro/focus-corneliu-miklosi
https://continua.timisoara2023.eu/ro/e/performance-uri-dan-perjovschi-lia-perjovschi-teodor-graur/

mentorat, jurizare, discuții, lectures, workshops...

Mi-am dorit să fac ordine în computer, extra memorii, în dosare (încă nu m-am apucat...)

*  
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 15 februarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus