30.01.2024
2023 a fost un an tonic. Sau ca un tonic. Lucid și proaspăt. Uneori chiar spumos. Lucid, organizat, disciplinat și destul de planificat. Porționat în 4 porții, a început cu una rece.

Trimestrul 1. Un tonic rece ca gheața din frigider. Atât de rece, că abia se putea bea, în timp ce scriam pentru Matca Literară, și pentru Today Software Magazine. Primul gen literar, al doilea, unul curios în domeniul IT. Recomand ambele! TSM, atât de curios și distractiv! A acceptat să publice nu doar despre subiecte legate de managementul resurselor umane, dar și despre multe alte subiecte colaterale. Recomand o recenzie de carte: TSM - Recenzie - The Creative Act: A Way of Being (todaysoftmag.ro) și un articol despre wellbeing.

Trimestrul 2. Tonicul devine mult mai băubil. A alunecat superb la un concert Macanache. Îl iubesc, ce să fac. Și chiar dacă în această perioadă îl ratam pe Marc Rebillet în Europa, recuperez anul ăsta. Vine Electric Castle! Țineți minte: ESSENTIAL WORKERS ANTHEM - EXTENDED VERSION - MARC REBILLET (youtube.com)? Vorbind de Cluj, călătoria minunată alături de Universitatea Babeș-Bolyai a continuat, alături de studenți curioși despre resursele umane.


Trimestrul 3. Tonic cu gheață, superb! Mi-am vândut mașina. Cochetam de o vreme cu ideea, deoarece începusem să realizez că o foloseam din ce în ce mai rar. Am început prin primăvară să testez viața fără mașină. Am continuat să testez transportul în comun în Londra, Atena, Göteborg, Stockholm, Viena, Budapesta, și într-o zi mi-am dat seama, că funcționează și în București. Știu, sunt un late bloomer, și mai știu și că uneori mașina este o necesitate. Reformulez: mi-am permis să mă pot lipsi de mașină. Chiar dacă în continuare iubesc mașinile, condusul și Formula 1. Aștept cu nerăbdare să crească piața de car sharing! Și vara anului trecut a mai fost și Festivalul Enescu. Nu e nevoie să fi un meloman prin definiție. Acest festival, muzica, sunetul, și mai adăogați voi, înseamnă magie pură.

Trimestrul 4. A ajuns cam pe final tonicul. Mai puține bule, dar încă proaspăt și cu același gust. Un an alături de o companie și colegi fantastici (uneori încă mă ciupesc). Un an în care mi-am redescoperit și reiubit prietenii, chiar dacă uneori mai uitam de ei, sau nu apucam să îi strâng în brațe. Dar a fost atât de dulce redescoperirea, reîntâlnirea, în zile banale de duminică, la cinema sau în călătorii nebune de o zi.

Anul acesta continuă în mișcare, lucid, organizat și cu un doctorat de susținut. Curioși de subiect? Scopul tezei este de a înțelege și explora cum schimbările demografice impactează resursele umane.

În altă ordine de idei, copii sunt bine. Au inima și capul în locurile potrivite.

Am descoperit multe tipuri de ape tonice anul trecut. Unele m-au surprins. Prin gust și efervescență. Reci și dulci. Proaspete și gustoase. Cu lime și lămâi. Noroc!


* 
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 15 februarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus