07.02.2024
Pentru a-mi deschide inima aici, a fost necesar un exercițiu de introspecție serios.

În 2023 mi-am amintit de mine, de cine sunt și cine vreau să fiu, de ce-mi place și ce nu. A fost o experiență plăcută. Mulțumesc, Răzvan și mulțumesc, LiterNet!

Anul 2023 este unul în care am învățat foarte multe, lucru greu de demonstrat dacă mă urmărești doar online. Linkedin-ul meu e la fel, în facebook nimic schimbat, insta doar poze. Și este normal, pentru că trăim cu adevărat în afara acestor limite virtuale iar cele mai importante realizări se păstrează în noi, și nu în online.

Nu poți spune că știi o persoană cu adevărat doar urmărind o pagină pe internet, cum nu poți spune asta nici doar citindu-i CV-ul. În toate aceste locuri virtuale poți identifica părți din ea, părți pe care le-am oferit conștient sau nu, dar sincer.

Pentru mulți o postare e un acatist și like-urile un pomelnic. Te rogi pentru bine, sănătate, nah, ca fiecare, scrii cât de frumos poți, ca să înțeleagă preotul, iar enoriașii se înscriu la pomenire...

Recunosc că în era internetului este foarte ușor să te pierzi, să crezi că știi oamenii care interacționează cu tine, că-ți construiești un profil și - ăla ești. De-ar fi atât de ușor... dar nu e, din fericire nu e.
Sunt atât de complicate aceste timpuri încât ajungem să uităm cât de simpli, de fapt, suntem.

2023 este anul regăsirii cu mine, anul în care m-am redus la simplu și m-am recunoscut după mult timp. Am reușit să mă înțeleg. Mi-am dat seama că de ani buni urla un "ceva" în mine, de aceea am reînceput să scriu iar acest ceva se așterne acum în cuvinte. De unde am o formare profesională tehnică, până acum am înotat prin cifre și am calculat viața, dar în acest an mi-am redescoperit latura mea artistică. Este un proces plăcut și în plină desfășurare.

Am iubit și iubesc, îmi ador copiii, dar de mine uitasem. Recunosc că este o descoperire frumoasă, să ajung să mă bucur de fiecare dimineață, să înțeleg binecuvântarea fiecărei guri de aer și să și scriu puțin despre asta, în versuri...

Însă dincolo de realizările mele sufletești, 2023 a fost frumos și din alte privințe.
Copilul cel mare, zâna, a început să-și accepte aripile, 2024 e anul în care va fi deja elevă de liceu; iar dacă până acum și-a tot dorit să fie în continuare mică, de anul acesta s-a privit și ea mai atent și a înțeles că trecerea la următorul pas este firească și că nu te poți împotrivi timpului. Cel mic, Hulkuță, citește și a început să-și piardă dinții de lapte, moment greu de suportat gândind că el se face băiat mare iar noi începem să ne gârbovim, dar e un privilegiu și asta! Iar copilul cel pufos, pisicul, a fost ca și anul trecut - pus pe dormit, tocmai bun de iubit.

Am avut încă un an frumos împreună, am crescut și ne-am bucurat mai mult unii de alții. Am avut și un concediu reușit, ne-am distrat, am râs și am făcut un milion de poze.

Acest an a fost unul bun și blând și îi suntem recunoscători!
Îi așteptăm pe următorii cu emoții și speranță!
În concluzie, anul 2023 s-a dus și a luat cu el multe frici, a vindecat pe unde a trecut, a săpat în sufletul meu până m-a găsit, și acum își continuă drumul spre uitare. Dovada că a trecut pe aici sunt doar aceste rânduri și amintirile ce ne-au schimbat.



* 

Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 15 februarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus