08.02.2024
Venit după un 2022 sărac în evenimente, 2023 s-a așezat frumos peste mine. Cu filme și cărți bune, ateliere pentru copii, călătorii și bucurii mărunte, cărora am decis să le acord mai multă importanță decât până acum.

Așa cum îmi vin în minte, o să menționez câteva (momente și stări).

Guzel Iahina, Narine Abgarian, Elif Shafak. Câteva cărți scrise de autori români. Acasă, pe câmpia Armaghedonului, de Marta Petreu, Stela Simonei Goșu. (Întâmplător sau nu, constat că îmi plac mai mult cărțile scrise de femei. Sau poate că nu, totuși.)

Filmele lui Kristoffer Borgli și ale lui Aki Kaurismäki. Multe alte filme. Seriale cu crime și indicii false. Îndoiala, vina.

Atelierele Thomasinei de la MNLR. Multe alte ateliere. Vacanță prin muzee și biblioteci.

Revista clasei, booktrailerele făcute de copii, proiectele de la școală, carnețelele, desenele, cărțile. Lucruri pe care le-am pierdut, lucruri pe care le-am câștigat. Finalizarea unui program intens de formare, despărțirea de școală. Anul meu sabatic.

Muntele-sandviș de la Predeal, coada de la Colosseum, papagalii verzi din parcul și mai verde, plimbările în doi prin Brașov, road trip de vară prin opt țări, cu multe opriri, apartamentul cu etaj de la Miskolc, cofetăria de la parterul blocului din Viena, podul dintre Zgorzelec și Görlitz. Toamna. Baghetele franțuzești (je suis un croissant), steagul Albaniei fluturat la fiecare colț de stradă, mirosul de portocale și de mare. Libertate.

Prima alergare de 10 km. Probabil și ultima. (Tibia și peroneul)

Două povestiri publicate, încă vreo două scrise. Il fera beau demain.



* 

Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 15 februarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus