16.02.2024
Am scris despre mine. De data aceasta va fi despre alții. Sau poate despre oglinzi, despre cum mă văd eu în ei, sau cum se reflectă ei în mine. Habar nu am, o să trageți voi concluziile.


Cert este că vreau să vă fac cunoștință cu un cuplu special, universal, și-n același timp unic. Doi oameni care respiră artă, un poet și-o artistă, un om al cuvintelor meșteșugite și-un meșteșugar al obiectelor ce știu să vorbească. Au apărut în peisajul meu de mult timp, ca o lumină călăuză ce m-a ajutat să descopăr frumosul într-o bucată de ceramică, să prețuiesc magia naturalului, să mă întorc la tradiții și rădăcini.

 

Acești doi oameni FAINI, cu nume desprinse și ele din povești, Ileana și Ionuț, au decis ca 2023 să marcheze începutul unui șir de evenimente desfășurate în curtea căsuței lor situate la liziera unei divine păduri sălăjene. Au creat dintr-un petec de pământ un ACASĂ UNIVERSAL, UN ACASĂ pentru suflet. Au adunat o mână de prieteni, la fel de valoroși, și ne-au deschis porțile unei lumi în care arhaicul, futuristul și creativitatea conviețuiesc în armonie deplină. Un loc care emană prin toți porii emoție și frumos. Un spațiu atemporal, în care sufletul râde și se deschide de la prima păpădie întâlnită pe câmpul dimprejur, până la tarabele ce așteaptă, ca soldățeii, să fie atinse, privite, cucerite.

 

Ajunși în raiul lor nu ai cum să nu te identifici cu locul, cu rădăcinile. Ne-au întâmpinat cu o licoare magică pentru trup și cu o îmbrățișare zâmbet pentru suflet. Am admirat, am râs, am despicat fir de povești, am olărit, am cumpărat (că așa-i șade bine drumețului ce se oprește în târg), ne-am încărcat bateriile. Nu știu cum s-au topit orele, dar într-o clipă s-a făcut seară. Ne-am întors la casele noastre mai conștienți de fainul strămoșesc, cu tradiția țesând ie pentru suflet, cu podoabe pentru trup, cu palmele pline de lutul din care am venit și în care ne vom întoarce. Frumoși. Autentici. Buni.

  

Am repetat magia la nici o lună. Vis. Aștept cu nerăbdare ca și în 2024 poarta casei lor desprinsă din basme să-și deschidă aripile. Să zbor, să mă înalț în magie și s-ating apoi pământ roditor de iubire.

Și vă poftesc și pe voi, dragii mei, în lumea Fain! Să ne fie de plinătatea minții și-a sufletului.

 

*  
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Suntem aici și în februarie, și în martie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus