13.10.2011
Ascultaţi două piese din albumul Lisboa Mulata al duetului instrumental portughez Dead Combo:

"Lisboa Mulata" (3,96 Mb)
"Esse Olhar que era só teu" (5,38 Mb)

Lisabona înfăşurată în muzică

Dead Combo este un duet instrumental portughez format din Tó Trips şi Pedro Gonçalves. Grupul a apărut în 2003, odată cu invitaţia de a înregistra o melodie pentru CD-ul Movimentos Perpétuos - Música para Carlos Paredes, un omagiu adus geniului chitarei portugheze, Carlos Paredes.

O muzică de poveste, cu iz de fado şi film western, intonată de două personaje scoase parcă dintr-o bandă desenată: un chitarist misterios şi neglijent, cu un joben care nu lasă aproape niciodată să i se vadă chipul, şi un basist cu eleganţa unui gangster, aproape nedespărţit de ochelarii fumurii.

Grupul a lansat cinci albume, dintre care trei au fost distinse în Portugalia cu Albumul anului şi Albumul Deceniului.

Vol. 1, albumul de debut al trupei (2004) a fost primit ca "... o gură de aer proaspăt..." în contextul muzical portughez al vremii şi a fost premiat de aproape toate publicaţiile de specialitate portugheze.
Vol. 2 - Quando a Alma Não é Pequena a primit de asemenea premiu pentru cel mai bun album al anului.
În 2008 a apărut Lusitania Playboys, al treilea album înregistrat în studio în 2008. Albumul a primit premiu pentru cel mai bun disc al anului şi albumul deceniului.
În 2010 apare DVD-ul în care sunt acompaniaţi de Royal Skull Orchestra, compusă din pian, tobe şi instrumente de suflat.
Lisboa Mulata (Lisabona mulatră), cel mai nou album, care îi are ca invitaţi pe Marc Ribot, Alexandre Frazão şi cântăreţul de fado Camané, va fi lansat în toamna lui 2011.

Duetul a fost prezent la toate festivalurile de anvergură portugheze şi a concertat în cele mai de seamă săli din Portugalia. Reputaţia lor naţională, precum şi interesul internaţional este în creştere.

Joi, 20 octombrie 2011, la ora 20, duetul instrumental portughez Dead Combo, unul din cele mai în vogă grupuri din Portugalia, va concerta la Clubul Ţăranului (Kiseleff 3, intrare din Str. Monetăriei). Intrarea este liberă. Concertul Dead Combo este organizat de Ambasada Portugaliei, cu sprijinul Institutului Camões, în parteneriat cu Clubul Ţăranului.

0 comentarii

Publicitate

Sus