10.05.2012
Ascultaţi piesa Haos.ro ce dă titlul noului album Sarmalele Reci:

"Haos.ro" (3,43 Mb)


Sarmalele Reci - Haos.ro
Albumul despre haosul care ne conduce

Haos.ro, al optulea album al Sarmalelor Reci, s-a lansat pe 9 mai 2012, împreună cu Gazeta Sporturilor. Prin acest album, Sarmalele Reci (Zoltan Andras - voce, Emil Viciu - chitara, Gabriel Drăgan - tobe, Mircea Laszlo Horvath - clape şi Vlady Sateanu - bas) revin la rock-ul contestatar al primelor albume şi la stilul frust şi direct - dar interesant melodic - care i-a consacrat. Cântecele au fost compuse de Emil Viciu şi de Zoltan Andras şi au versuri scrise de Florin Dumitrescu.

Axat mai ales pe tematică socială, albumul Haos.ro cântă o lume a haosului, a îmbinărilor paradoxale şi a amestecurilor neaşteptate: este bâlciul României de azi? este talmeş-balmeşul globalizării? este harababura lumii virtuale? Sau sunt toate la un loc?... şi ceva în plus?!

Cântece precum Vreau o viaţă, Haos.ro, Cocktail Molotov, L-au ucis pe Bula şi Bara-n bara conturează acest teritoriu al haosului romanesc, al anarhiei instituţionale, în care - vorba liderului Zoltan Andras - "ne e lehamite şi drag să trăim". Cele trei cântece de dragoste (Nu mai fac, Sînziana şi Durerea e un alint) stau sub aceeaşi zodie a acuplărilor paradoxale, imposibile, a durerii care mângâie şi a împlinirilor sfâşietoare.

Cu Haos.ro, Zoltan & Co reuşesc să realizeze albumul lor cel mai unitar din punct de vedere conceptual, care ilustrează poate cel mai bine ideea de sarmale reci, de contradicţie provocatoare şi rodnică. Stilistic, Sarmalele prepară acelaşi fusion rock care combina rockul în forţă cu post-punk, reggae şi ethno-ska, cu accentele jazzy, funky şi - mai rar pentru această trupă - anumite îndrăzneli rap-rock.

Toate cele zece piese sunt noi, inscripţionate prima dată pe disc; deşi unele sunt deja cunoscute de iubitorii de muzică. Clipul single-ului Durerea e un alint a fost inclus acum trei ani în programul televiziunilor muzicale. Mi-a făcut tata firmă şi Cocktail Molotov au intrat, în ultimii doi ani, în playlistul mai multor radiouri. Hitul Cocktail Molotov a fost lider în topurile radio-ascultătorilor şi a beneficiat de un clip realizat de echipă unui TV show. În sfârşit, Lăsaţi-mă să învăţ! a devenit imnul campaniei umanitare omonime, lansate de Fundaţia Mereu Aproape. Clipul filmat cu această ocazie s-a bucurat de participarea multor jurnalişti şi vedete Antena Group, care au aderat la cauză (şcolarizarea copiilor nevoiaşi) şi, mai ales, a prilejuit colaborarea spontană şi plină de prospeţime a corului de copii al Fundaţiei.

Lansarea albumului va fi sărbătorită vineri, 18 mai 2012, printr-un concert, la Hard Rock Cafe (bilete 30 şi 50 lei)
http://www.eventim.ro/ro/bilete/sarmalele-reci-lansare-album-bucuresti-hard-rock-cafe-267191/event.html

0 comentarii

Publicitate

Sus