04.04.2013
Ascultaţi din viitorul album Touch the Sky al formaţiei JazzyBIT piesele:

"Curacao" (7 Mb)
"Touch the Sky" (5,28 Mb)

JazzyBIT este un trio instrumental format din Teodor Pop (pian, orgă Hammond, sintetizator), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe, percuţie) ce abordează muzică inspirată din jazz, latin, funk şi blues. Ideea unei trupe a luat naştere în toamna 2011, după ce Teodor şi Mihai au cântat împreună în "Timişoara Big Band" şi în trupa "Blues Project". La sfârşitul lui 2011 a fost cooptat toboşarul Zsolt, urmând ca trupa să susţină primele concerte la începutul anului 2012. Pe parcursul anilor 2012 şi 2013 trupa a susţinut concerte în Alba-Iulia, Arad, Bucureşti, Cluj, Oradea, Târgu Mureş, Timişoara şi Szeged (Ungaria), şi a participat la Festivalul Internaţional de Jazz - Sibiu, la Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz - Târgu Mureş, la Festivalul Roland Jazz - Sângeorz-Băi şi la Timişoara Capital Jazz Festival. Repertoriul grupului este alcătuit integral din compoziţii proprii, variate atât stilistic cât şi dinamic. În 2013 JazzyBIT va înregistra albumul de debut intitulat Touch the Sky.
 
Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta fragedă de 4 ani, şi a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a fost admis la secţia de jazz din cadrul Şcolii Populare de Arte "Francisc Hubic" din Oradea. În 2001 obţine un certificat de acreditare în muzică cu specializarea "jazz", în urma unui examen final perfect. A fost membru în numeroase formaţii de jazz, blues şi rock, participând la nenumărate concerte şi festivaluri. În 2002 se mută la Timişoara pentru a-şi urma studiile, unde continuă să cânte jazz şi blues în mai multe proiecte muzicale. În 2004 a câştigat premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial "Iuliu Merca" din Cluj-Napoca.
 
Mihai Moldoveanu a început să cânte la bas în liceu, fiind autodidact. A fost mereu atras de muzica şi arta modernă, autentică şi eclectică. Pe lângă JazzyBIT, Mihai mai este basistul formaţilor Sunset in the 12th House (post-rock experimental), Beat Bang! (muzică electronică live), Timişoara Gospel Project, este fondatorul evenimentului de muzică improvizată Paperjam şi colaborează frecvent cu compozitorul Cári Tibor.
 
Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă" Cluj-Napoca iar în prezent este student la secţia Percuţie a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara. A participat şi a câştigat premii la numeroase olimpiade naţionale de muzică şi concursuri internaţionale de percuţie.
 

0 comentarii

Publicitate

Sus