25.04.2013
Ascultaţi din repertoriul formaţiei Lights Out! piesele:

"Noosi" (4,06 Mb)
"Downcast" (4,73 Mb)
"Pleasures" (3,80 Mb)


Formată în februarie 2010, Lights Out! este o trupă de indie / psychedelic din Cluj-Napoca. Compusă din patru liceeni şi prieteni - Teo Retegan (voce şi keyboards), Oana Pop (tobe), Andrei Bobiş (chitară), Andrei Sîncrăian (chitară) -, Lights Out! intră în atenţia scenei muzicale în toamna lui 2010, odată cu înregistrarea primei piese, Inside Out, cu care participă la concursul byron | Rock You Highscool 2, unde câştigă premiul de popularitate. Trupa ia avânt, iar accentul începe să cadă pe compoziţiile proprii.


(foto: Sebastian Florea)
 
Concertele se înşiră în lanţ, Lights Out! ajungând să împartă scena cu trupe bine cotate din "noul val" românesc, precum Grimus, The MOOoD, Omul cu şobolani, The Mono Jacks, The Amsterdams, Snails ş.a.m.d.

Februarie 2012 îi găseşte pe Lights Out! lansând EOD, primul single de pe EP-ul de debut, Patience. La jumătatea lunii martie 2012, blogul românesc Babylon Noise alege tânăra trupă clujeană să reprezinte România în cadrul Music Alliance Pact, cu piesa Origin, extrasă de pe acelaşi EP. Patience a fost lansat pe 7 aprilie 2012 la Cluj, la Fabrica de Pensule.

Aprilie 2013 marchează începutul unei noi perioade frumoase pentru trupa Lights Out!. Luni, 15 aprilie 2013, tânăra formaţie clujeană a lansat online un nou single intitulat Downcast. Piesa a fost înregistrată la sala de repetiţii a formaţiei, mixată de unul dintre chitariştii trupei, Andrei Sîncrăian şi masterizată în Brooklyn de Joe Lambert, de la JLM Sound.
 
Vorbind despre Downcast, celălalt chitarist Lights Out!, Andrei Bobiş o vede ca pe "o călătorie printre stări de spirit. Sau chiar jurnalul călătorului. Secţia ritmică e aproape perfect liniară, lăsând vocea să te transporte între puncte de suspensie." Teodora Retegan (voce, clape), îl completează: "Downcast e secunda aia care pare o veşnicie. Ai impresia că totul se aranjează în jurul tău, dar eşti departe de adevăr din cauză că alegi să ignori toate lucrurile care nu sunt cum ar trebui să fie. Lucrul acesta funcţionează pentru o vreme şi te gândeşti că ai găsit Soluţia, dar problema e că schema ţine din nou foarte puţin, adică până realizezi că te-ai izolat de tot şi de toate şi te-ai deconectat chiar şi de la oamenii care te ajutau să îţi construieşti lumea."

Pe lângă aceasta, piesa se regăseşte şi pe YouTube, însoţită de un clip-călătorie realizat de Andrei Sîncrăian:


O variantă a celor trei piese de mai sus poate fi urmărită într-un videoclip complet live de aproape 15 minute realizat de către artistul vizual Sebastian Florea, student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca.


www.thelightsareout.com
www.facebook.com/lightsoutcluj
www.youtube.com/user/LightsOutBandCluj

Official email: [email protected]
Mobil: +4 0755 052 085 (Dan Vamanu - PR & Management)

0 comentarii

Publicitate

Sus