01.10.2015
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei N.O.R.:

"Cărări de timp" (3,18 Mb)
"În somn" (3,05 Mb)

(în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2015, curatorul acestei rubrici este Robert Csongrádi)

Despre N.O.R.

N.O.R. este o formaţie românească de rock alternativ, fondată în 2012 la Oradea, odată cu reunirea actualilor membri din diverse proiecte rock anterioare. Componenţa actuală este: Paul Halasz (voce, chitară), Raul Oros (chitară, voce), Marius Meczinger (chitară, voce), Cristi "Copex" (bass, voce) şi Lucian Hulban (tobe, voce).

Formaţia a debutat în 10 noiembrie 2012 la Moszkva Café din Oradea. Popularitatea trupei a crescut treptat, în acest moment N.O.R. fiind un nume cunoscut în rock-ul alternativ românesc. N.O.R. a concertat în majoritatea oraşelor mari din România şi a cântat în line-up-uri cu formaţii precum Celelalte Cuvinte, Cargo, Alternosfera, Viţa de Vie, Omul cu Şobolani, Robin and the Backstabbers, Luna Amară, Implant Pentru Refuz, Blazzaj, Bucovina etc.

În timp, N.O.R. a atras atenţia celor mai cunoscute posturi rock româneşti de radio online, Radio Trib, Definite Rock şi Romanian Rock Radio, piesele N.O.R. fiind în acest moment în rotaţie în playlist-urile acestora. Piesa În somn, a fost aleasă de către Radio Trib la finalul anului 2014, în top 100 cele mai importante melodii rock româneşti ale anului. În cadrul premiilor Metalhead Awards 2014, N.O.R. a ocupat locul 2 în urma voturilor publicului, la categoria «Best Romanian Alternative Newcomer», după câştigătorii categoriei, trupa The Kriptonite Sparks.

Prima melodie înregistrată de N.O.R. a fost Pripyat (titlu preluat de la numele oraşului învecinat centralei atomice de la Cernobîl, celebră din motivele nefericite cunoscute).

Primul videoclip a fost Give me a sign, lansat in luna februarie a anului 2013:


Pe 31 octombrie 2013, N.O.R. a lansat la miezul nopţii de Halloween, videoclipul piesei În somn (cea mai cunoscută piesă a formaţiei pânâ în acest moment):


Lansarea videoclipului piesei În somn a fost special programată pentru noaptea de Halloween, atmosfera `piesei şi a clipului fiind în acelaşi registru cu momentul celebrării dispariţiei graniţei dintre cei vii şi spiritele celor trecuţi. Conceptul vizual al videoclipului îi aparţine artistului Marc Kopil, echipa implicată în acest proiect fiind completată de animatorul Levente Zoltani (utopium.ro). Înregistrările au fost făcute la sala de repetiţii a formaţiei, iar mixajul şi producţia muzicală sunt semnate de talentatul chitarist şi muzician Marius Pop, care a participat şi la partea de voci. De altfel, Marius, un prieten apropiat al trupei, a realizat partea de producţie muzicală pentru nu mai puţin de patru piese: Pripyat, Give me a sign, Cărări de timp şi În somn.

În 25 decembrie 2014 N.O.R. a lansat videoclipul piesei Piesa 9, al treilea videoclip N.O.R.


Ianuarie 2015 marchează lansarea materialului de debut, sub forma EP-ului N.O.R. Între furtuni. Acesta cuprinde 5 piese: Pripyat, Cărări de timp, În somn, Piesa 9 şi Şoapte, totalizând aproximativ 22 minute de material audio. La claviaturi la piesele 1-3 este Csaba Vasok.

Activitatea trupei N.O.R. poate fi urmărită online, aici:
facebook.com/N.O.R.home
facebook.com/NOR.crew.5
youtube.com/NORbandofficial
reverbnation.com/NORhome
instagram.com/insta_nor/

0 comentarii

Publicitate

Sus