24.03.2016
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Mere:

"Marte" (4,40 Mb)
"Niciodată" (4,57 Mb)

(în perioada 1 octombrie 2015 - 1 aprilie 2016, curatorul acestei rubrici este Robert Csongrádi)

Membrii: Bruno Mark Huţiu - voce, chitară; Jack Popescu - chitară, clape, voce; Marcel Iovanov - chitară bas; Sergiu Nădăban - tobe.


Despre Mere

Punk burghez
Rock / Popgressive / Psihedelic


Mere s-a născut la bunicul în garaj, umplându-ne lungile zile de vară cu jamm-uri. Un amalgam de energie rock pură, un tărâm psiheldelic al sentimentelor nedesluşite, dar al expresiei neînfrânate. Mere aduce omagiu marilor "dinozauri rock" cum ar fi Led Zeppelin şi Frank Zappa, dezvoltând în acelaşi timp un sunet modern şi progresiv în vena Tool, presărat cu sonorităţi venite din sfera stoner rock şi psihedelic din toate timpurile, menţinând la loc sfânt "Riff-ul".

Totul a început în 2010 dintr-o clasică şi copilăroasă dorinţă de a cânta. Neîncercând dinadins a fi originali, diversele influenţe venite din genuri de muzică variate, ne-au condus spre o creaţie artistică proprie numai colectivului nostru.

În anii de formare, trupa a cântat în susţinerea a multor trupe româneşti cunoscute precum Luna Amară, Alternosfera, E.M.I.L. şi Travka, organizând în acelaşi timp concerte notabile în Timişoara cu trupe române precum Roadkillsoda şi N.O.R., precum şi cu cunoscuta trupă poloneză de post rock, Tides From Nebula.

În 2015, Bruno Mark Huţiu, solist şi chitarist reinventează trupa într-o formulă nouă ce îi include pe fostul său coleg din Kultika, Jack Popescu la chitară, clape şi voce, pe Marcel Iovanov la bass şi Sergiu Nădăban la tobe, cu care a avut multe colaborări în scena pop, punk, cover din Arad, iar împreună aceştia lansează primul single Mere, împreună cu un clip realizat independent la piesa Marte.

În urma unui sezon de festivale 2015 aglomerat, cu apariţii notabile pe scena Electric Castle, Rocker's Challenge - Sasca Română, Untold Festival (în cadrul We are rocking this city), Fânfest şi Zilele Aradului, trupa lansează în februarie 2016, cel de-al doilea single Niciodată însoţit de un videoclip regizat de Mihai Sălăjan.

Niciodată este primul dintr-o suită de single-uri pregătită de trupă pentru 2016 şi una din piesele de pe EP-ul de debut, Toamna siberiană, ce se va lansa în septembrie 2016.





www.facebook.com/merelesuntbune
www.youtube.com/user/trupamere

0 comentarii

Publicitate

Sus