02.02.2017
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei The Different Class:

"Drop of Rock" (16,1 Mb)
"Heat" (10,3 Mb, live)

(în perioada 1 ianuarie - 1 aprilie 2017, curatorul acestei rubrici este Robert Csongrádi)

The Different Class este un power-trio-trip (între Cluj şi Timişoara), format din Julia Kocis (tobe), Seian Scorobete (bas), Cris Paul (voce şi chitară). Ei şi-au pus în cap să dea peste cap trendul electric contemporan prin sunetul brut al rock-ului, deconstruirea lină a pieselor, până la core, la groove. Rămâne esenţa, în jurul ei se împleteşte un melanj de blues / funk / stoner / psychedelic ce în final dă vibeul TDC: Groove Rock. În concertele lor pun accentul pe unicitatea experienţei membrilor trupei şi a publicului, pe vibe-ul care se formează între ei, oamenii din faţa scenei şi cosmos; cât sunt pe scenă, nu sunt responsabili de stările de spirit ce se declanşează înăuntrul lor şi a entităţile din jur, nimeni nu e.

Drop of Rock este primul album The Different Class. Materialul este în totalitate "friends-made", produs şi lansat în regim independent. De la ingineria de sunet (Filip Twarowski), mixaj (Alin Luculescu), grafică (Claudia Mihoc), lettering (Mario Gazebro), scenografie de concert, fotografie, event management şi până la live-uri pe Facebook, totul a fost powered by friends.

De aici a pornit şi una dintre filosofiile trupei, aceea de a crea o comunitate de prieteni în jurul trupei, acel Different Class, fiecare prin măiestria sa contribuind la ce înseamnă şi în ce se transformă trupa.

Albumul a avut parte de o lansare magică: "Sunetul brut al rockului trecut prin fibrele sensibilităţii urbane ce tânjeşte inconştient după ingredientele primare ale vieţii" - spune Mimo Obradov, un bine-cunoscut critic muzical din Timişoara, după concertul de lansare al albumului.

Facebook: facebook.com/DifferentClass
Youtube: youtube.com/user/tDifferentClass
Bandcamp: thedifferentclass.bandcamp.com

0 comentarii

Publicitate

Sus