23.11.2017
Ascultaţi din albumele Dobruja, piesele:

"Ena asproy periferi" (7,06 Mb) - Niculina Dascălu (Dobruja Unmixed)
"Ena asproy periferi" (17,3 Mb) - Vlaicu Golcea feat. Niculina Dascălu (Dobruja_F.FWD_REW)

Ena asproy periferi (Un porumbel alb)
... am prins un porumbel alb, de prin locurile mele şi o să scriu pe aripile lui o scrisoare mamei mele, ca să nu mă aştepte... o să-i trimit una şi iubitului meu să se ducă să se însoare cu alta... / turcul să nu mă ia cu el in harem /.../ a cui este această fiică? / a cui este această fetiţă? / nu este nici fiică, nici fetiţă / este o femeie măritată cu doi copii / şi un bărbat în vârstă acasă /...

Dobruja, valorificarea muzicală a reperelor identitare

Proiectul editorial Dobruja (Oamenii Dobrogei) a apărut din dorinţa unei echipe de antropologi şi muzicieni de a valorifică într-o manieră contemporană specificul muzical al comunităţilor multietnice din nordul Dobrogei.

Promovarea diversităţii acestei zone (în care se regăsesc ucrainieni, lipoveni, turci, tatari, greci, bulgari, români) s-a realizat printr-un album în format online, care conţine două secţiuni: o documentare antropologică cu accent pe istoriile personale ale unor reprezentanţi vârstnici ai comunităţilor vizate (Dobruja Unmixed) şi creaţia unor piese muzicale ce pun în valoare, într-o manieră contemporană, specificul muzical al acestor comunităţi, pornind de la cântecele tradiţionale, interpretate de mai mulţi reprezentanţi vârstnici. (Dobruja Remixed & Dobruja F. FWD REW)

Albumul este disponibil pe site-ul proiectului www.dobruja.ro.

Proiectul implementat de Studio Fotografii de familie şi derulat cu susţinerea Administraţiei Fondului Cultural Naţional urmăreşte ca prin generarea unui produs cultural în variantă online să ofere accesul tinerilor la un patrimoniu al unor comunităţi multietnice, ce poate fi reinterpretat si promovat prin concepte artistice contemporane, mult mai familiare acestor beneficiari.

0 comentarii

Publicitate

Sus