07.12.2017
Ascultaţi două piese din albumul The Magic of Christmas (2017) al formaţiei Athenaem Brass Quintet:

"A Carol Fantasy" (6,81 Mb)
"Jingle Bells" (5,31 Mb)

"Crăciunul este un pod. Avem nevoie de poduri pentru că râul timpului curge. Crăciunul de azi ar trebui să însemne crearea de momente fericite pentru mâine şi retrăirea celor de de ieri." (Gladys Taber, scriitoare)

A&A Records vă invită, joi, 7 decembrie 2017 de la ora 17:00 la Cărturesti Carusel, Strada Lipscani, nr. 55, în Centrul Istoric, pentru un concert cu muzici de Crăciun cântate impecabil de Athenaem Brass Quintet. Materialul audio editat pe CD se numeşte The Magic of Christmas şi este garnisit cu 14 piese ce vă vor acompania serile reci de decembrie. Veţi asculta piese celebre pentru Sărbătorile de iarnă, aranjate special pentru cvintet de alămuri, de la Christian Arnold, John Messon, Don Gillis dar şi Ioan Dobrinescu.

Athenaeum Brass Quintet este o formaţie camerală fondată în anul 2003, formată din instrumente de alamă, alcătuită din instrumentişti ai Filarmonicii George Enescu, Orchestra Radio şi Opera Naţională Română.

Athenaeum Brass Quintet posedă un repertoriu foarte bogat, abordând lucrări de muzică de la Baroc la Jazz şi Pop, în transcripţie pentru cvintet de alamă. Quintetul a susţinut numeroase concerte atât în ţară cât şi în străinătate şi materialul de faţă este primul editat pe CD.

Componenţa actuală a Athenaeum Brass Quintet:
Oleg Răileanu - trompetă
Ioan-Gabriel Luca - corn
Octavian Bogdan - trompetă
Florin Pane - trombon
Laurenţiu Sima - tubă

Detalii despre Athenaeum Brass Quintet:

Oleg Răileanu - trompetă
Solist instrumentist-membru al Orchestrei Naţionale Radio (Societatea Română de Radiodifuziune, Direcţia Formaţii Muzicale- Coruri şi Orchestre Radio), Şef partidă al Orchestrei Naţionale Radio (Societatea Română de Radiodifuziune).
În decursul carierei sale a colaborat cu orchestre naţionale şi internaţionale, a fost parte din multiple proiecte cu caracter diferit, membru în numeroase formaţii camerale şi are şi o carieră concertistică de solist. Dintre ele amintim: Atheneum Brass Quintet, Radio Brass Quintet, Orchestra Simfonică Bucureşti, Membru al Orchestrei Internaţionale de Tineret "Philharmonie der Nationen" Germania, a profesorului Justus Franz.

Octavian Bogdan - trompetă
Din 2008 până în prezent este angajat al Orchestrei Operei Naţionale Bucureşti. Este Membru al cvintetului Atheneum Brass Quintet şi Romanian Brass. A colaborat cu diverse Filarmonici şi Orchestre: Filarmonica George Enescu din Bucureşti, Orchestra Naţională Radio, Filarmonica Oltenia Craiova, Filarmonica Piteşti, Filarmonica Târgovişte, Filarmonica Ploieşti, Filarmonica Braşov, Orchestra Simfonică Bucureşti, Orchestra de cameră a Teatrului Naţional Dorin Teodorescu". A susţinut multe recitaluri şi ca solist şi în cadrul formaţiilor camerale mai sus menţionate.

Ioan-Gabriel Luca - corn
Este membru din anul 2007 al Filarmonicii "George Enescu" iar din 1999 este şef partidă corn. Împreună cu Orchestra Filarmonicii "George Enescu" a participat la numeroase turnee internaţionale de mare succes în Europa şi Asia. Nu renunţă nici la activitatea solistică. Este membru al formaţiilor "Athenaeum Brass Quintet" şi "Romanian Brass" cu care a susţinut concerte în ţara şi străinătate. În anul 2004 Ioan Gabriel Luca este distins de către Preşedintele României cu Medalia "Meritul Cultural" clasa II-a.

Florin Pane - trombon
Membru al Orchestrei Virtuozii din Bucureşti, al formaţiei Athenaeum Brass Quintet, membru fondator al Ansamblului Pro Contemporania şi al Romanian Brass Ensemble. În prezent îşi desfăsoară activitatea muzicală ca solo-trombon în Orchestra Simfonică a Filarmonicii George Enescu din Bucureşti participând la numeroase turnee în: Germania, Spania, Franţa, Grecia, Elveţia, Japonia; concertând alături de solişti ca: Placido Domingo, Jose Carreras, Vadim Repin, Dan Grigore, Radu Lupu şi sub bagheta unor mari dirijori precum: Ghenadi Rojdensvenski, Erich Bergel, Cristian Mandeal, Misha Katz, Emil Tabacov, Seiji Ozawa şi alţii. A fost distins cu medalia Meritul Cultural Clasă a II-a de către Preşedintele României în anul 2004.

Laurenţiu Sima - tuba
Din anul 2001 şi până în prezent este şef partidă în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ,,George Enescu" din Bucureşti. Este membru fondator ale formaţiilor Athenaeum Brass Quintet şi Romanian Brass cu care a susţinut numeroase concerte atât în ţara cât şi în străinătate. În carieră de solist a susţinut un concert cu Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti.

Audiţie plăcută şi Sărbători cu bine!

Despre Cărtureşti:

De 17 ani, Cărtureşti redefineşte aşteptările pe care le avem de la o librărie. Dacă Borges avea dreptate, şi Paradisul este o mare bibliotecă, noi încercăm să o aducem la picioarele cititorilor din România. De aceea, o vizită în oricare dintre librăriile Cărtureşti este o experienţă în sine. Pe lângă o selecţie foarte bogată de cărţi, muzici şi filme de artă, Cărtureşti vă aşteaptă de fiecare dată cu ceaiuri aromate, cu muzică în surdină sau cu lansări de carte şi expoziţii ale unor artişti apreciaţi. Şi dacă se vorbeşte atât de mult despre librăriile Cărtureşti, asta se întâmplă pentru că aici găsiţi întotdeauna mai mult decât cărţi.

Credem că principala noastră realizare este aceea de a fi făcut cititul "cool" din nou, punând la dispoziţia clienţilor noştri un loc cu adevărat prietenos unde să se întâlnească, să discute, să construiască proiecte şi nu în ultimul rând să citească. Astfel, în peste un deceniu de experienţă, Cărtureşti a devenit şi un fel de "cool curator," adăugând rafturilor sale tot felul de obiecte care ne fac viaţa mai frumoasă: accesorii de lectură sau de ceai, decoraţiuni, obiecte de design, gadgeturi şi produse ingenioase. Aşa am ajuns o destinaţie preferată pentru alegerea unui cadou deştept.

0 comentarii

Publicitate

Sus