Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Muzică  Sageata  Muzica în mp3

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

În tine tu / Pietre în alb


Luna Amară

16.05.2019
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Luna Amară:

"În tine tu" (5,58 Mb)
"Pietre în alb" (8,58 Mb)

(în perioada 1 martie - 31 mai 2019, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Prezentare Luna Amară

Lansată în 2000, Luna Amară este formaţia fanion pentru mai multe generaţii de consumatori de muzică live care apreciază mesajele sociale dar şi de dragoste, ale poeziilor care abordează diverse stări. În compoziţiile originale se pune accentul pe solourile de trompetă, riffurile de chitară şi îmbinarea contrastantă a duetului de voci, cvintetul fiind apreciat şi pentru secţia ritmică solidă care stă la baza pieselor.

Trupa clujeană se bucură de succes pe plan naţional, promovând Folclor, Roşu aprins, Gri dorian, Ego no.4, Oraş, Chihlimbar şi Pietre în alb în peste 800 de concerte, fiind invitată şi în Anglia, Germania, Olanda, Franţa, Ungaria, Moldova, Bulgaria şi Turcia, de-a lungul celor 19 ani de activitate neîntreruptă.

Luna Amară este formaţia românească rock care a înregistrat cea mai mare cifră de vânzare a unui album de debut în anii 2000 (este vorba de albumul Asfalt, produs de Roton Music, 2004). Albumul de debut al formaţiei clujene s-a clasat recent pe locul 25 în Topul Albumelor Rock autohtone: http://romaniarock.ro/top-100-albume/

Mihnea Blidariu (cantautor, trompetist şi chitarist al formaţiei) a scris şi lansat trei nuvele de proză şi poezie în ultimii 10 ani. Recent Luna Amară a lansat albumul Nord în format CD (2018) şi LP (2019) prin Universal Music Romania.

Piesele Pietre în alb şi În tine tu apar pe cel de al patrulea album de studio lansat de formaţie, Pietre în alb (2011, A&A Records).

Componenţa
Mihnea Blidariu (voce, chitară, trompetă)
Nick Făgădar (voce, chitară)
Andrei Boţan (chitara solo)
Sorin Moraru (chitara bas)
Răzvan Ristea (tobe)

https://web.facebook.com/LunaAmaraBand/
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer