Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Muzică  Sageata  Muzica în mp3

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Perfect / Alzheimer


Alexandru Andrieş

30.05.2019
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Ascultaţi două piese din albumul de studio incorekt (A&A Records, 2011) semnat de Alexandru Andrieş:

"Perfect" (7,21 Mb)
"Alzheimer" (4,55 Mb)

(în perioada 1 martie - 31 mai 2019, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


(foto: Oxana Panfilov)

Bio
Alexandru Andrieş (n. 13 octombrie 1954, Braşov) este cântăreţ de blues / jazz / folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor şi grafician.
Studiile la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" (1980).
Conferenţiar Doctor la Institutul de Arhitectură "Ion Mincu".
Debut solistic în 1974 - Club A, scenic în 1979 - Festivalul de jazz & rock Braşov, cu trupa Basorelief. Debut discografic în 1984 la Electrecord (cu albumul Interioare).
(Sursă: Wikipedia)

Discografie
Interioare (1984)
Interiors (1985)
Country & Western Greatest Hits III (1986)
Rock'n Roll (1987)
Despre distanţe (1988)
Trei oglinzi (1989)
Interzis (1990)
Azi (1991)
Aşteptînd-o pe Maria (1991)
Pofta vine mîncînd (1992)
Vecinele mele 1, 2, 3 (1992)
Cît de departe (1993)
Nimic nou pe frontul de est (1993)
Nimic nou pe frontul de est (single 1993)
Decembrie / Vis cu îngeri (1993)
Slow Burning Down (1994)
Alexandru Andrieş (1994)
Ultima repetiţie (1995)
Hocus Pocus (1995)
Balaurul verde / Tarom blues (1995)
La mulţi ani 1996 (1995)
Albumul alb (1996)
Acasă (1996)
Tăcerile din piept (1996)
Ungra (1996)
În concert (1997)
Singur, singur, singur, singur... (1997)
Verde-n faţă (1998)
Culori secrete (1998)
Alb-negru£ (1999)
Texterioare (1999)
Cîntece pentru prinţesă (1999)
Watercolours (1999)
Vreme rea (2000)
Bingo România (2000)
La mulţi ani, Bob Dylan (2001)
Pe viu (2001)
Fără titlu (2001)
Muzică de divorţ (2001)
Cîntece de-a gata (2002)
Blues Expert (2003)
50/30/20 (2004)
50/30/20 (DVD 2004)
Comandă specială (2005)
Tandreţuri (DVD 2005)
Ediţie specială (DVD+CD 2006)
Nimic nu iese-aşa cum vrei (2006)
Legiunea străină Soundtrack (2007)
Videoarhiva 1, 2, 3 (DVD 2007)
Videoarhiva 4, 5 (DVD 2007)
La Sala Auditorium 04.12.06 (2007)
Ninge iar... (2007)
Oficial (2008)
În sfîrşit la M.I. (DVD 2008)
Acustic la ACT (DVD 2008)
Împreună (2008)
Împreună (DVD 2008)
Nunta mută Soundtrack (2008)
Petală (2009)
Du-mă înapoi (2010)
Muzică de colecţie, Vol. 110 (Jurnalul Naţional 2010)
Du-mă înapoi 2 (2010)
Mia's Children - Concertul (DVD 2010)
Vechituri (2010)
Incorekt (2011)
Incorekt - Live la Excelsior (2011)
Du-mă înapoi Deluxe (2011)
JT (2012)
Excelsior 03.12.2012 (2013)
Du-mă înapoi 4 (2013)
Cîntece piratereşti (2013)
Interioare 2014 (2014)
Interioare 2014 în concert (2015)
Disc domestic EP (2016)
Disc domestic (2016)
Andrieş la Auditorium (2017)

Versurile celor două piese

Perfect

Dac-am fi avut maşină
Am fi mers oriunde-am fi vrut
Dimineaţa puneam benzină
Şi-o tot luam de la început
Maşina însă-i la reparat
Cred că se strică intenţionat
Ca să ne ţină mai mult pe-amîndoi în pat

Chiar dacă stăm într-o cameră mică
Niciodată nu ne certăm
Te uiţi la mine cu ochi de pisică
Şi mă-ntrebi ce-aş vrea să mîncăm
Avem filme, avem internet
Avem telecomenzi berechet
Am vrea doar să treacă
Timpul un pic mai încet...

Îţi place mult să bagi la spălat
Tot ce-am purtat peste zi
Şi cîteodată găsesc în pat
Munţi de prostii

Ne-aşteaptă Veneţia, ne-aşteaptă Parisul
Ne-aşteaptă şi Praga, poftim!
Ne-aşteaptă Berlinul, ne-aşteaptă şi Viena
Şi noi preferăm să dormim:
Visăm că maşina merge perfect
Ne suim în ea şi plecăm direct
Într-o livadă lîngă Sibiu - cam suspect...

Alzheimer

Încep să simt că-mbătrînesc
Şi doar la asta mă gîndesc
Şi-n timp ce mă gîndesc
Îmbătrînesc...
Ce complex!

Da' uit fiindcă îmbătrînesc
Şi imediat mă-nveselesc
Şi nu mă mai gîndesc că-mbătrînesc
Mulţumesc!

Aşa că am şi zile bune
Uite că am şi zile bune
Cînd uit am zile foarte bune
Mulţumesc!

Mă şi feresc să povestesc
Dar dimineaţa mă trezesc
Şi la oglindă fug şi mă privesc
Socotesc...

Dar tocmai fiindcă-mbătrînesc
La socoteli mereu greşesc
Şi ies mai tînăr decît mi-amintesc
Şi zîmbesc

Aşa că am şi zile bune
Uite că am şi zile bune
Cînd uit am zile foarte bune
Mulţumesc!
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică




0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Cosmos / Camarazi, E.M.I.L.
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Apartment / Porno, Toulouse Lautrec
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro I Won't Fall / Gates of Expression, Wildchild (3.0/5 - 2 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro În tine tu / Pietre în alb, Luna Amară
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Dancer / Trust, The Different Class
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Clickantabil
Sageata Liter-Rock
Sageata UK top 50 - Acum 50 de ani
Sageata Top nostalgic


PUBLICITATE




CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer