15.08.2019
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Breathelast:

"Ascuns în pereţi" (10,3 Mb)
"Infern (unplugged)" (7,75 Mb)

(în perioada 1 iunie - 31 august 2019, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Despre Breathelast

Breathelast este o formaţie de rock / metal cu diverse influenţe, din Constanţa - Bucureşti, fondată în 2010, cu rădăcinile multor altor proiecte locale la bază. Formaţia îşi promovează muzica prin multe concerte la început, ajungând să evolueze de la an la an încât să aleagă posibilităţile de afişare "pe viu", trecând de la concerte de club la festivaluri naţionale şi la câteva ieşiri din ţară. Dorinţa trupei de a cânta şi de a se reinventa mereu i-a purtat de la primele acorduri inspirate de nevoia de a nu folosi o reţetă anume şi de a baza "sound" ul trupei pe trăirea naturală a membrilor formaţiei, până la abordarea în română a unor nuanţe diferite, faţă de ce erau obişnuiţi să livreze. Materialul Maluri ia astfel naştere, sub tutela Universal Music Romania, marcând un nou episod în evoluţia Breathelast, acestui material urmându-i Monstrul, Ascuns în pereţi şi Îmi lipsesc, înregistrate şi produse de către Vladimir Ivanov.

În tot acest timp, trupa a pregătit primul lor material de cursă lungă (după self titled 7 tracks şi split-ul cu Cap de craniu 4 tracks ), ce a fost înregistrat şi produs la Studio148, de către Marius Costache şi lansat oficial pe 13 februarie (2018), urmând o promovare a albumului în Timişoara, Cluj, Iaşi şi Suceava (în formula de cinci rechini). Albumul conţine 14 piese (12 EN / 2 RO). Grafica materialului a fost asigurată de colaborarea dintre Miluţă Flueraş (fotografie) şi Alexandru Das (concept grafic).

Breathelast se reinventează şi acustic, cu o nouă formulă în care este prezentă Flora Pop (vioară), pentru viitoare angajamente unplugged ale formaţiei. În această nouă formulă acustică formaţia are şi invitaţi din scena locală, o colaborare cunoscută a rechinilor fiind cea cu Laura Brat (GRAY MATTERS / Partizan), pe varianta unplugged a piesei Maluri. Cu un playlist ce trece atât prin piesele de pe albumul electric nou lansat (All Of This Amounts To Exactly Nothing, Until you Throw It All Away 2018 - în variantă unplugged), dar şi prin piesele în română ale trupei, concertele acustice reprezintă un itinerariu pentru activitatea curentă a formaţiei Breathelast, într-o formă mai emoţională şi mai caldă, dar la fel de "rock 'n roll" precum concertele electrice.

Trupa lucrează momentan la primul album de lungă durată, integral în limba română.

Breathelast înseamnă:
Mihai - voce / Hertzu - tobe / Adrian - bass / Ionuţ - chitară / Flora Pop - vioară (formula acustică)


New album streaming/download link: umr.lnk.to/AllOfThisAmounts
Official Breathelast - YouTube channel: youtube.com/user/Breathelast

Clip Ascuns în pereţi (electric)


Clip Infern (acustic)

0 comentarii

Publicitate

Sus