05.09.2019
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Lasagna & Rochenrol:

"Hai acasă" (7,02 Mb)
"Înot spre soare" (10,8 Mb)

(în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Bio Lasagna & Rochenrol

Lasagna & Rochenrol este un proiect muzical care a luat naştere la sfârşitul anului 2018, în Bucureşti. Acest duo electroacustic este alcătuit de Andreea Mărăndoiu, la voce, şi de Silviu Ciocanelli, la chitară.

Cei doi studenţi şi-au propus să creeze un univers muzical care să le reflecte o gamă largă de stări şi sentimente. Într-o scenă muzicală din ce în ce mai diversă, personalitatea fiecărei trupe tinde să se potrivească publicului ţintă, care împărtăşeşte viziunea şi paleta emoţională a muzicii trupei. Astfel, acest proiect do-it-yourself încearcă să găsească şi să satisfacă acele nevoi şi trăiri ascunse care nu sunt abordate în muzica românească.

Genul muzical abordat de cei doi este un melanj melancolic de rock alternativ, indie-folk, shoegaze şi ambient post-rock. Categorisirea sound-ului unei trupe a devenit din ce în ce mai grea, având în vedere numeroasele influenţe din genuri tot mai diverse. Setul live al trupei constă doar într-o chitară electro-acustică şi vocea Andreei, dar prin numeroase efecte de chitară, Silviu creează o plajă de sunet învăluitoare, scăldată în reverberaţii şi delay-uri distorsionate.

Lasagna & Rochenrol şi-a propus să compună muzică în limba română. Versurile poetice ale pieselor sunt compuse în mare parte de Andreea. Ea a început să scrie poezie încă din timpul şcolii şi curajul pe care l-a căpătat de când a început să jamuiască împreună cu Silviu i-a dat ocazia să compună liber şi fără inhibiţii. Pentru a nu-i limita şi îngrădi exprimarea emoţiilor, Silviu şi-a propus să compună doar instrumentalul pieselor şi să-l muleze cât de mult posibil pe vocea suavă a Andreei.

Temele abordate în piesele Lasagna & Rochenrol sunt foarte variate. Începând de la piese emotive despre relaţii şi dragoste adolescentină, paleta de trăiri ajunge până la piese despre evadarea din închisoarea oraşului şi a relaţiilor toxice. Marea este unul dintre motivele cele mai predominante în piesele celor doi muzicieni. De la o mare calmă şi caldă, până la o mare furtunoasă şi rece, piesele trupei sunt ca nişte valuri care te înconjoară în călătoria lor improvizată în fiecare concert.

În ziua de azi, din ce în ce mai mulţi artişti aleg să-şi facă singuri muzica. Astfel, numărul de trupe do-it-yourself care îşi înregistrează singure piesele şi videoclipurile începe să îi întreacă pe cei care sunt semnaţi cu o casă de discuri. Muzica făcută din pasiune se simte mai ales în reprezentaţiile live ale trupei. Lasagna & Rochenrol şi-au propus să înregistreze piesele live, pentru a oferi un material ascultabil cât mai apropiat de actul artistic dintr-un concert. Muzica Lasagna & Rochenrol încearcă să fie cât mai organică, ca un protest faţă de piesele foarte procesate şi sintetice care predomină la radio.

Debutul trupei a avut loc într-un local foarte intim din Bucureşti - Hidden, the Social Place. Într-o sală cât o sufragerie, înconjuraţi de aproximativ 30 de prieteni, Silviu şi Andreea au cântat într-un un set acustic pentru prima dată piesele lor originale: Muribunda, Catastrofa, Poză, Înot spre Soare, şi Megalodon, o colaborare cu Mihai, solistul trupei Breathelast. Cel de-al doilea concert al trupei a fost în deschiderea evenimentului de lansare a celui mai nou single al trupei Breathelast - Infern. In club Control, Lasagna & Rochenrol s-au prezentat cu un set electroacustic, în care piesele au fost aproape de forma lor finală. Trupa visează să-şi completeze componenţa cu încă un basist şi un percuţionist şi să înregistreze primul album până la finalul anului 2019.

Lasagna & Rochenrol sunt una dintre cele mai plăcute descoperiri din scena muzicii underground. Un sound diferit şi o abordare organică a muzicii îi disting de celelalte trupe.


Find us on: facebook.com/lasagna.rochenrol // youtube.com/channel

0 comentarii

Publicitate

Sus