02.07.2020
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei parallel lives:

"Relax" (5,81 Mb)
"Lullaby" (6,04 Mb)



Despre parallel lives

Formaţia parallel lives, este o formaţie nouă, înfiinţată în toamna anului 2019. Numele formaţiei se referă la vieţile paralele trăite de către iniţiatoarea acestui proiect. Înfiinţarea trupei a avut un scop bine definit. Albumul lansat pe 30 iunie 2020, intitulat 40th este o surpriză a compozitoarei şi iniţiatoarei Kerezsi Kati, soţia lui Kerezsi Csongor, basistul trupei Taxi.

Povestea a început în 2010, înainte ca ea să împlinească 30 de ani. Pe atunci, conform mărturisirii ei, a trecut printr-o criză personală, apropierea zilei de a împlini 30 de ani, i-a provocat zile grele şi o anxietate severă. În acea perioadă, într-o după amiază, s-au născut versurile piesei Mama blues - o piesă de bază de pe albumul lansat. După această primă încercare, abia în 2016 s-au mai născut două piese, iar din 2018 încoace, din ce în ce mai multe idei au început să capătă contur. Tot ce ţine de drumul greu al autocunoaşterii, se regăseşte în cele peste 16 piese născute în ultimii 3 ani, iar acest prim album conţine opt din aceste piese.

Piesele sunt mărturii, poveşti, vise, dezamăgiri, iubiri, căutări, regăsiri. Toate piesele sunt scrise în limba engleză, fără ca acest lucru să fi fost o decizie conştientă. Aşa a fost să fie.

Membrii trupei, pe de o parte sunt muzicieni cunoscuţi, pe de altă parte tineri la început de carieră, cu potenţial. Aranjamentele de suflători aparţin lui Vaughn Roberts, compozitor şi aranjor din Noua Zeelandă, cu o istorie semnificativă de colaborare cu nume importante de pe paleta internaţională de jazz şi big banduri.

Protagonişti:
Fehér Kata - voce
Gerebenes Ede - voce
Kerezsi Kati - voce
Könczey Jenő - clape
Lőrincz Imre - chitară
Kerezsi Csongor - chitară bass, membru al trupei Taxi
Pál Gábor - tobe, membru al trupei Popas Band

Artişti colaboratori pe albumul intitulat 40th:
Vaughn Roberts - trompetă
Gábor Szabolcs -saxofon soprană, saxofon alt
Éltes Áron - saxofon tenor, membru al trupei Koszika & Tthe Hotshots
Hompóth Hanna - voce

Muzică, versuri:
Kerezsi Kati

Aranjamente suflători:
Vaughn Roberts

Trupa abia aşteaptă să-şi întâlnească publicul în persoană.

Albumul poate fi ascultat pe Spotify: spotify.com
Facebook page: facebook.com/parallellivesband/

0 comentarii

Publicitate

Sus