31.03.2005
Ascultaţi din piesele compuse de grupul rock Aliaj

"Licitaţia" (3,2 Mb)
"Doar noi" (3,78 Mb)



Detalii despre trupă:

Aliaj este o formaţie de rock alternativ, în a cărei muzică se regăsesc numeroase influenţe: The Beatles, Nirvana, U2, R.E.M., Led Zeppelin, David Bowie, The Who, Pink Floyd etc. Trupa este originară din Constanţa şi cântă în componenţa actuală din primăvara lui 2002: Dan Lăzărescu: voce, chitară; Ioan Budu: chitară; Alexandru Hariga: bas; Paul Rizea: tobe.

Trupa susţine concerte cu precădere în Bucureşti şi Constanţa, dar formaţia a avut apariţii live şi în alte zone ale ţarii cum ar fi Târgu Mureş (festivalul Peninsula), Buzău (festivalul Top T) sau Sfântu Gheorghe (festivalul Saint George Night).

Până la data actuală Aliaj au imprimat 3 cd-uri demo iar de curând au filmat primul videoclip, la piesa "Vând".

Pentru viitor trupa îşi propune cât mai multe apariţii live, înregistrarea unor noi piese, difuzarea videoclipului, obţinerea unui contract cu o casă de discuri şi găsirea unui impresar/manager.

Pentru mai multe amănunte despre Aliaj vizitaţi situl oficial al formaţiei.

Contact: [email protected]; tel. 0721/830.559.


  "Nu ţinem cont de cum este la modă să cânţi", spun băieţii din trupă. Nu le pasă câtuşi puţin de tendinţe şi sunt liberi să cânte despre ce vor. Dar ceea ce le place cel mai mult este să fie nişte justiţiari prin muzică şi alături de sound-ul alternativ vor să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte mersul societăţii. Asta au făcut cu primul album demo, (...)"

"Preferăm să lăsăm muzica să izvorască natural din noi, iar stilul rezultat să fie unul cât se poate de original". "Versurile siropoase de dragoste nu reprezintă un mare interes în muzica noastră". Mesajul şi deviza lor este că "nu putem sta cu ochii închişi şi să pretindem că nu vedem nimic în jurul nostru; de aceea prin intermediul versurilor de multe ori analizăm ironic sau realist realitatea înconjurătoare."(...)
(Sunete, Nr. 7, martie 2004)


  (...) "Tot ceea ce facem, facem din pasiune. Nu am insistat să facem din muzică o afacere, să iasă bani, altfel am fi ajuns să cântăm disco sau manele. Aliaj nu este un proiect care ne-a adunat de pe la diferite alte trupe. Noi suntem prieteni buni, înainte de toate. Am fost la şcoală împreună, în clasele I-VIII, apoi la liceu, iar unii chiar la facultate. Am învăţat să cântăm unul de la altul, iar prietenia este aliajul care menţine această trupă, care o face să reziste şi să meargă mai departe."

"(...) Este adevărat că există un public consumator de imbecilităţi muzicale, iar asta s-a văzut cum nu se poate mai bine de Revelion, la televiziunile private, însă avem şi un public care vede altfel, care caută bunul gust şi muzica de calitate. Din păcate acesta nu este băgat în seamă, e mai uşor să spui că oamenii vor muzică puerilă decât să investeşti în ceva serios."
(Formula AS, Nr. 649, 2005)

0 comentarii

Publicitate

Sus