10.12.2020
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei NoStress:

"E bine de Crăciun" (5,83 Mb)
"Electrika" (7,93 Mb)

(în perioada 15 iulie - 31 decembrie 2020, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre NoStress

Proiectul NoStress a fost fondat în vara anului 2013 de Elizé Manda (voce) şi Cristi Dumitrescu (tobe) şi a debutat sub sloganul NoStress - A Cover Band Concept.

Elizé: "Când am pus bazele trupei împreună cu Cristi nu mă gândeam la ceea ce va urma. Voiam doar să cântăm împreună şi să fim ascultaţi de cât mai mulţi oameni. Am adunat câţiva prieteni din domeniu şi ne-am pus numele NoStress. Cu puţine resurse, am înregistrat şi filmat primul nostru material audio-video şi am pornit la drum plini de entuziasm. Iar la scurt timp deja concertam în cluburile din Bucureşti."


Au urmat apoi evenimentele private şi în 2014, la un an de la înfiinţarea trupei, s-au alăturat proiectului Alexandru Burcă (pian) şi Robert Preduţ (saxofon), iar gaşca bucureşteană a descoperit formula instrumentală perfectă pentru proiectul NoStress: două voci, pian, tobe, chitară, chitară bas şi saxofon.

În 2015 trupa a filmat şi lansat un al doilea material video intitulat NoStress - studio session, urmat la scurt timp de tributul James Bond.


Prima provocare muzicală a reprezentat-o însă concertul tribute Dire Straits, susţinut în Beraria H din Bucureşti, pe 25 martie 2015: "Ne-am ambiţionat şi după o perioadă destul de intensă, cu repetiţii zilnice, am cântat celebrele piese Dire Straits în faţa a peste 600 de spectatori. Şi a fost minunat! Singurul regret pe care îl avem este că nu am înregistrat concertul..."

Anul 2016 a fost plin de concerte, cel mai important fiind cel de la Arenele Romane, în deschiderea trupei tribut AC/DC, The Rock.

2017 a venit cu noi provocări. Sub numele Elizé & NoStress trupa a participat la Eurovision - Selecţia Naţională cu melodia retro-pop Fără bariere, reuşind să ajungă până în semifinalele competiţiei.


Cu un nou motto "Energy creates us, music defines us" NoStress a lansat în luna februarie a anului 2018 trilogia de coveruri - NoStress undisCOVERed.


Sezonul estival 2018 s-a încheiat cu lansarea clipului Mă doare la bass, un cover metal al piesei lansate de Marius Moga, Shift & What's up.


Tot anul 2018 a adus şi primele concerte internaţionale pentru NoStress. Colaborarea cu agenţia Wake Entertainment UK a rezultat într-un contract de 5 luni cu celebra companie Royal Caribbean Cruises şi un turneu în zona insulelor Caraibe şi Florida (USA) pe faimosul vas de croazieră Oasis of the Seas.

2019 a venit cu oameni noi în gaşca NoStress. Solistul Tudor Man şi chitaristul Andrei Bălaşa s-au alăturat trupei, urmaţi de Mihai Movileanu (chitară bas) în 2020.

Începutul anului 2020 i-a găsit pe cei de la NoStress pe scenă, în inima Moldovei, unde au susţinut un mic recital pentru publicul aflat în piaţa Palatului Culturii Iaşi cu ocazia celebrării Revelionului.

Pe 15 ianuarie 2020 au lansat proiectul NoStress RED (REDiscover your favorite music), urmat de un turneu tv de promovare, dar şi de concerte în cluburile din Bucureşti.


Pe perioada pandemiei au lansat conceptul #cântămdeacasă, ce a însemnat o serie de 6 live-uri pe pagina de Instagram a trupei împreună cu interpretări de acasă ale membrilor formaţiei.


Data de 7 septembrie 2020 marchează un nou început pentru trupa NoStress prin lansarea primei piese originale - Electrika, o piesă pop rock, cu influenţe electro-folclorice despre care trupa spune: "'Electrika' este inspirată din energia publicului şi din emoţia pe care o avem de fiecare dată când urcăm pe scenă. 'Electrika' vine din noi şi din voi."


2020 a fost un an productiv pe planul creaţiei pentru NoStress, astfel pe 3 decembrie trupa a lansat primul cover de sărbătoare - E bine de Crăciun, o adaptare în limba română a melodiei You make it feel like Christmas lansată de Gwen Stefani în colaborare cu Blake Shelton în 2017.

'E bine de Crăciun' este cadoul nostru pentru voi cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Este un cântec pentru toată familia şi sperăm să-l cântaţi împreună cu noi şi cu toţi cei dragi!


0 comentarii

Publicitate

Sus