10.06.2021

Ascultaţi o piesă semnată Sofia Zadar:

"Coming of Agency" (8,55 Mb)



Despre Sofia Zadar

Muziciana art-pop Sofia Zadar a lansat miercuri, 26 mai 2021, videoclipul piesei Coming of Agency, primul single de pe viitorul său EP.

Coming of Agency a fost scris de Sofia Zadar şi produs la studio-ul de producţie Cirkular din Cluj-Napoca, de producătorul Andrei Bobiş şi Sofia Zadar. Videoclipul a fost regizat de regizorul de film Bogdan Balla şi filmat la Centrul de Teatru Educaţional Replika.

Într-o estetică electro-pop cu influenţe post-punk, Coming of Agency povesteşte despre devenirea queer, despre nevoia de comunitate şi solidaritate în momente de dificultate socială sau emoţională. Titlul Coming of Agency este un joc de cuvinte între coming of age (devenire, ajungerea la maturitate) şi agency (putere de decizie, posibilitatea de a acţiona conform valorilor şi nevoilor proprii). Astfel, piesa vorbeşte despre necesitatea de a ne respecta nevoile, de a spune nu în faţa unor sisteme sau societăţi represive, care caută să ne alieneze de binele nostru comun. Venind dintr-o perspectivă asumat queer şi feministă, single-ul trimite un mesaj de solidaritate împotriva discriminării de orice fel.

Piesa a fost scrisă la finalul anului 2020. Sofia Zadar descrie procesul: "Într-o societate în care se valorizează atât de mult succesul şi reuşita, până în punctul în care competiţia erodează valorile şi relaţiile dintre oameni, am vrut să celebrez spaţiul pe care îl oferă eşecul şi pierderea, un spaţiu de doliu în care nu mai există diferenţe, competiţii sau inegalităţi, în care oricine poate fi acceptat şi toţi oamenii au dreptul la o viaţă decentă. Este o perspectivă care există de multă vreme în comunitatea queer şi în mai multe comunităţi marginalizate care nu au acces la succesul definit de majoritari. Aceştia preferă ajutorul reciproc mai presus de individualism şi competiţie şi îşi înţeleg libertatea ca fiind relaţională şi comunitară. De aceea, dar şi pentru că pandemia a adus multă pierdere şi doliu pentru mulţi dintre noi, Coming of Agency vorbeşte despre cum putem reveni împreună într-un spaţiu în care nu sunt importante eşecul sau câştigul, ci doar ajutorul reciproc şi empatia."

În video, urmărim cum viaţa personajului central este alterată de fiecare interacţiune cu diferite arhetipuri, persoane sau concepte, fiecare ajutându-l să se transforme şi să descopere nuanţe noi ale sinelui său. Este un strigăt după apropiere în momente de alienare, după un "împreună" intenţional şi necondiţionat. Coming of Agency celebrează importanţa vitală a "familiei alese", a oamenilor faţă de care ne luăm un angajament de grijă şi solidaritate şi care sunt dispuşi să facă la fel pentru noi.

Sofia Zadar activează pe scena bucureşteană de indie din 2018, timp în care a avut numeroase concerte în locuri precum Club Control, Expirat Halele Carol, Fabrica, Londohome etc. În 2020 a lansat primul său EP, Sunday Blue, iar în 2021 urmează să-l lanseze pe cel de-al doilea. Muzica sa explorează teme sociale şi peisaje emoţionale, la fel ca şi intersecţiile dintre cele două, iar estetic se situează în zona de art pop, cu influenţe synthpop şi post-punk.

Mai multe despre Sofia Zadar, aici:
Instagram: instagram.com/sofiazadar
 Facebook: facebook.com/sofiazadar
Spotify: tinyurl.com/y9gag535
Youtube: youtube.com/c/SofiaZadar

Versuri coming of agency

Heavy tension, here comes every single party spoiled
Crying anger at the state that always brings you to a halt

There's wires to untie
There's fires to revive

And you felt it like the shame that draped your every pore
Then you voiced it as a thousand moves to always end up alone

There's time to rewind
This time, crystallise

Lost control, but I found my soul embodied in decline
In the realm of grief and loss nobody fell behind
Lost control, but I found my soul embodied in decline
In the realm of grief and loss nobody fell behind

You will never wish for better under clouded skies
You will learn that better is a privilege not reserved for your kind

In time you will find
The way of freaks: deface & have a riot

And the tender hearts of all the queers you call your kin
Are the ones who'll tell a tall tale of your blue degenerate wins

Oh you, bastard child
Running from the gods you defiled

Lost control, but I found my soul embodied in decline
In the realm of grief and loss nobody fell behind
Lost control, but I found my soul embodied in decline
In the realm of grief and loss nobody fell behind

Daddy, daddy
The landlord to my freedom, my endless strain
Daddy, daddy
Let me fail under your reign

I will not be impregnated with your seeds of conformity
I will not pray to the holy rails of progress
I will not bow down to you daddy boy
I'll always let you down

0 comentarii

Publicitate

Sus