25.08.2005
Ascultaţi din repertoriul trupei B-TON piesa:

"Toată lumea e beton" (1,87 Mb)



Date despre trupa B-TON

 Componenţa:
Fly
(29) - voce, chitară
Călin (31) - bass
Danuţ (29) - baterie

 Gen muzical:
Este un curent de compoziţie proprie, o combinaţie între punk şi rock cu influenţe de blues şi drum'n'bass. Cei trei membri declară că s-au inspirat din muzica pe care au ascultat-o acasă în copilărie, din acordurile multor trupe recunoscute pe plan mondial. Mesajul socio-cultural pledează pentru toleranţă şi se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

 Istoric:
Băieţii cântă împreună de 12 ani şi au o bogată experienţă muzicală şi concertistică! Călin a fost în turnee internaţionale alături de proiectul său solo Scaffold, unde a cântat alături de Kreator, Morgoth, Pro-Pain.

Apreciată ca fiind una dintre cele mai bune formaţii live de la noi din ţară, B-TON se înfiinţează la Arad în anul 2000, prin reinventarea muzicii la Slammer (unde erau cam aceiaşi artişti, dar cântau altceva). La începutul anului 2005 se finalizează albumul de debut care apare la Rebel Music în cursul lunii aprilie. Se lucrează in studioul VDV Music, cu Adrian Despot la butoane (care semnează şi producţia muzicală).

 Discografie:
- compilaţia Sabotaj (debut discografic la Rebel Music, 2003) cu piesa "(Toata lumea e) beton"
- compilaţia Arad Rock Revolution (Taboo Music, 2004)

 Videografie:
"Imaginează-ti" (Rebel Music, 2004)

 Concerte:
festivaluri şi evenimente
: Kaiser Arad 2000-2003; Bergenbier Arad; Underground Timişoara 2003; Rock la Mureş Periam (Timiş) 2004; Fân Fest Roşia Montană 2004; Motorbike Bucureşti 2004; numeroase concerte susţinute în deschiderea trupelor: Paraziţii, Vama Veche, Iris, Cargo, Voltaj etc.

 Palmares internaţional:
Turneu european de 2 luni în 1996, în Germania şi Austria, împreună cu Die Apokalyptischen Reiter.

0 comentarii

Publicitate

Sus