Practic, cei patru muzicieni şi-au adus aportul prin experienţa şi personalitatea lor, îmbogăţind paleta sonoră cu multă sensibilitate şi dăruire! De fapt se poate vorbi de un jazz românesc adevărat, cântat cu multă pasiune de muzicieni străini! Aici aş dori să menţionez intenţia mea de ani de zile, de a continua ceea ce Jancsy Körössy şi Richard Oschanitzky au început prin anii '60, ei fiind pionierii adevăratului jazz românesc, cei care au avut curajul să cânte şi să compună piese de jazz în stil românesc, precum au făcut Enescu şi Bartok în felul lor, la începutul secolului XX!
Putem auzi acel minunat "interplay" care se realizează (cristalizează) într-un mod foarte natural, fiecare ascultând şi comentând ideile propuse de un instrument sau altul. De fapt acesta este unul din cele mai importante lucruri care se pot realiza prin colaborarea muzicienilor de jazz, acela de a se lăsa purtaţi de muzică pentru a pluti în afara spaţiului şi timpului!
(Nicolas Simion)
****
Ascultaţi din albumul Paris - Transylvania Express al grupului Nicolas Simion Band piesa:
 "Cântec de luptă" (la 128 kbs - 8,06 Mb)
 "Cântec de luptă" (la 64 kbs - 4,03 Mb)
Albumul Paris - Transylvania Express a fost înregistrat în componenţa Nicolas Simion (saxophon), Olivier Gatto (contrabas), Alexandru Anastasiu (vibrafon), Benjamin Henocq (baterie), fiind produs de Institutul Francez din Bucureşti.
Notă: Nicolas Simion şi grupul Paris - Transylvania Express pot fi ascultaţi la Bucureşti în perioada 14-25 octombrie în cadrul Bucharest Jazz Festival.