14.10.2021
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Flaming Skies:

"Empire of Glass" (9,14 Mb)
"Enlight" (11,1 Mb)

(în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Flaming Skies

Flaming Skies a lansat albumul de debut Empire of Glass, rezultatul a doi ani de muncă în care s-a format ca şi trupă şi şi-a cizelat stilul. Formaţia băcăuană a început să lucreze la piesele de pe album în iarna din 2019 şi a terminat înregistrările în vara anului 2021... o perioadă grea, marcată de pandemie. A reuşit să treacă peste restricţiile de a repeta iar constrângerile şi măsurile restrictive şi-au pus amprenta pe stilul adoptat în piese.

Empire of Glass conţine piese mai vechi, deja cunoscute de către public, piese care au fost cântate doar live - dar şi compoziţii aflate la prima audiţie. Ordinea pieselor de pe album prezintă evoluţia fiecăruia dintre noi care pleacă de la liniştea umbrelor, se luptă cu sine şi cu sistemul corupt, se simte încătuşat, este pe punctul de a renunţa dar speranţa îi dă aripi şi continuă lupta, devenind un erou. Ultima piesă de pe album, Defy, este o piesă manifest, poate cel mai elocvent mesaj de mobilizare împotriva unui sistem profund corupt.

Albumul este lansat independent, fără a colabora cu o casă de discuri. Înregistrările au fost realizate în studio-ul Brothers of Rock şi în studio-ul de înregistrări al lui Cătălin Roman. Pentru partea de Mix/Master, au colaborat cu Marius Costache (Studio 148) iar ilustraţia albumului a fost realizată de Alexandra Racoviţeanu (Straja).


Flaming Skies sunt:
Bogdan Pralea - voce şi chitară
Matei Racoveanu - chitară
Raluca Ababei - bass
Rareş Bibire - tobe

Flaming Skies online:
Website: www.flamingskies.ro
Facebook: facebook.com/flamingskies
Instagram: instagram.com/flaming_skies_ro
YouTube: youtube.com/channel
Spotify: open.spotify.com

0 comentarii

Publicitate

Sus