13.01.2022
Ascultați o piesă din repertoriul formației Orkid:

"Another Brave New World" (14,6 Mb)

(în perioada 10 ianuarie - 31 martie 2022, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)Orkid lansează Another Brave New World

Orkid, trioul de shoegazeri nervoși din București, care își definesc stilul ca fiind post-traumatic blues, lansează Another Brave New World, cel de-al doilea single de pe următorul lor material discografic, dublul album In the Light We Are Safe, care va fi lansat la sfârșit de martie 2022.

La sfărșitul lui ianuarie 2022, trio-ul va lansa cel de-al treilea single de pe album, Up North cu un concert în clubul Expirat pe 30 ianuarie 2022. Single-ul va avea un videoclip conceput și executat de artistul visual Matei Băcanu.

Având influențe diverse, de la punk și garage la post-metal, de la indie și blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat primul lor LP - Standing Still in the Dark - în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de EP-ul (soundtrack) Suruaika în aprilie 2018 și în sfârșit single-ul Daily Extinction prima colaborare cu Adrian Despot ca producător, la VdV Music Studio. EP-ul Deraiat este primul lor material în limba română și produsul care cimentează relația pe care trio-ul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase și VdV Music Studio, Orkid găsindu-și mood-ul și sound-ul ideal în această formulă de studio.

Alături de cei doi, Orkid va lansa al 4-lea material discografic pe 26 martie 2022, LP-ul In the Light We Are Safe. un material ce va conține 12 piese în registre și stiluri foarte diferite de la indie și shoegaze, la punk, post-metal și chiar black-gaze.

Vlad Ilicevici (chitară, voce, synthuri): "In the Light We Are Safe este un material la care am lucrat mai bine de 4 ani și l-am înregistrat pe parcursul ultimului an la VdV Music Studio, avându-l ca producător pe Adrian Despot. Totodată, una dintre piese este o colaborare cu un prieten bun al nostru, care s-a mutat acum mulți ani în New York, Florin Draica (aka Depth Charge) și cu care am avut ocazia să lucrăm în vara asta la noi în studio."

Another Brave New World a fost lansat cu un videoclip filmat în clubul Control, cu un performance al dansatoarei-acrobate Elena Negoiță, regizat și filmat de Gabriel Copoeru cu ajutorul lui Cosmin Tița.


Vlad: "Another Brave New World este una dintre piesele noastre noi și totodată una dintre noile noastre preferate. Și spune poveste despre o minunata lume nouă în care unii dintre noi se integrează sau adaptează din ce în ce mai greu. Și nu e vorba neapărat epoca post-covid, ci de o lume în care tehnologia, dinamica social și felul în care receptăm, asimilăm și procesăm lucrurile mai noi sau mai vechi se schimbă / se transformă / evoluează într-un ritm năucitor."

În cei 5 ani de existență, Orkid au susținut peste 100 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații care le-au marcat existența încă de mici: Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar și a celor mai populare formații autohtone - Vița de Vie, Șuie Paparude, Coma, E.M.I.L. etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 - Starea Nației, 2019 - și în zeci de emisiuni radio - Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Pentru că doi dintre orci vin din zona producțiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist și regizor de film, iar Radu este animator și artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul și pe vizualuri animate, ilustrație și design.

Componența:
Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce
Radu Pop: percuție, synthuri
Mihnea Dumitrescu: bass

Music by: Orkid (Vlad Ilicevici, Radu Pop, Mihnea Dumitrescu, George Frătica)
Produced by: Adrian Despot
Recording & Mixing: Adrian Despot, Sorin 'Pupe' Tănase / Production Assistant: Valentin Grososiu / Studio: VdV Music Studio Mastering: Cristian Varga
Video by: Gabriel Copoeru, Cosmin Tița (Prisma) / Performer: Elena Negoiță
Mulțumiri speciale: Florin Oslobanu, Ștefan Panea, Vladimir Semplaru, Alexandru Zglimbea, Florin Giuglea, Daniel Popa, Cătălin Tița

Bandcamp: orkid4.bandcamp.com
YT: youtube.com
FB: facebook.com/OrkidBand
IG: instagram.com/orkid_band

0 comentarii

Publicitate

Sus