31.03.2022
Ascultați două piese din repertoriul formației Fittonia:

"Identical" (9,15 Mb)
"Let Your Eyes Burn" (7,6 Mb)

(în perioada 10 ianuarie - 31 martie 2022, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Fitonnia

Trupa Fittonia s-a format din dorința de a explora stilurile mai grele ale rockului.
Căutând inspirație pentru prima mea trupă am început să învăț și piese mai "heavy" și am realizat că îmi place atât să le cânt, cât și sentimentul pe care mi-l creează.

Prieten fiind cu Daniel Moldovan (chitară), i-am trimis un mic demo și l-am întrebat dacă i-ar plăcea când ne vedem să cântăm niște piese metal, de distracție... nu doar să bem (el având la momentul respectiv o trupă de preluări rock optzeciste, Crusader) și amândoi fiind oarecum "hateri" metal. Planul era să cântăm metal în mod ironic și să facem metal mai bun ca metaliștii.

Am continuat să fac demo-uri și concluzionând că muzica pe care o facem sună din ce în ce mai bine, el l-a chemat pe colegul lui de trupă, Cătălin Laslo, să cânte la chitară bass (acesta acceptând fără prea multe negocieri, fiind prieten și cu mine de ceva vreme).

Dat fiind faptul că la momentul respectiv trupa era practic formată din trei chitariști, l-am chemat pe un al patrulea chitarist, colegul meu din Stiff Kicks, Emil Dorian... să cânte la pian (el având studii de pian în copilărie).

Demo-urile deveneau din ce in ce mai complexe și aveam din ce în ce mai multă încredere în instrumentalele noastre - numai că undeva în subconștient presimțeam că lucrurile nu o să evolueze fiindcă nu vom găsi un vocalist capabil și cu trăsăturile potrivite).

De "Milu" știam din trupele lui răvășite de certuri (și comentam între noi că poate fi problematic), însă din lipsă de opțiuni i-am dat o șansă. Poate a fost cea mai bună decizie a vieții noastre, el venind pregătit, creativ, implicat... devenind primul fan al trupei.

După nopți nedormite și muncă hibridă, atât față în față, cât și trimițând proiecte între patru orașe, putem spune cu mândrie ca avem material scris pentru un album de debut.

(Vlad Joldiș - narator, chitară)

Componență:
Milu (voce)
Vlad (chitară)
Dani (chitară)
Cătălin (bass)
Dorian (clape)

0 comentarii

Publicitate

Sus