23.02.2006
Ascultaţi din repertoriul formaţiei CriZe:

"Divine" (4,35 Mb)

"Myself" (3,75 Mb)




Fenomenul "CriZe" a luat fiinţă la sfîrşitul anului 2000. La vremea aceea, din trupă făceau parte Andy, Shole, Otto, Ştef şi Vlad. A fost mai greu până s-a găsit o sala de repetiţii şi până au fost compuse primele piese: Refulări, În, Produs Social, Victim, Sister Morphine. După puţin timp, Vlad şi Ştef au părăsit trupa, la tobe apărând Body, cu care CriZe a susţinut primul concert în Club Piranha din Regie(Bucureşti). Dar şi Body va pleca din trupă, la tobe venind pe rând Mutu (ex H8), apoi Nicu, alături de care trupa a evoluat până în februarie 2002.

La 1 mai 2001, trupa înregistrează prima piesa (În), apoi pe 7 mai, a două (Refulări). Din iunie 2001 în trupă activează Ionuţ (ex Catanga). Au loc două apariţii televizate (Pro Tv şi Atomic), o emisiune la România Tineret, concerte în Ploieşti, Bucureşti şi Timişoara. În octombrie 2001 Otto părăseşte formaţia, fiind înlocuit de Bogdan. După încă un concert la Timisoara, trupa s-a pus pe repetiţii, s-au compus piese noi. Din martie 2002 (pana în iulie 2003) la tobe a evoluat Radu (ex Novocaine). Formula era în sfârşit completă şi mulţumitoare. Trupa intră în studio şi înregistrează demo-ul "Nimic", care conţine piesele: SK8, Crize, Cădere liberă, În, Nimic şi Dincolo de moarte. Au urmat mai multe concerte în Bucureşti, Braşov, Câmpina, Timişoara, Ploieşti şi Poiana Braşov. La Poiana Braşov s-a filmat videoclipul piesei SK8, primul clip al trupei.

În ciuda tuturor celor care nu au acordat credit fenomenului "CriZe", trupa a mers înainte. A realizat EP-ul SK8 şi clipul piesei SK8, difuzate pe internet, la radio, şi, pe cât s-a putut, la TV. Trupa a avut concerte şi se afla în plină perioadă de inspiraţie. S-au compus piese noi, alături de cele deja existenţe (Nu, Pentru, Nu mă-ntreba nimic).

La jumătatea anului 2003, după mai bine de un an de cântat împreună, Radu şi Bogdan au ales alt drum, formând o altă trupă, încercându-şi şansa în alt gen muzical. Dar CriZe a continuat să existe, mixând şi masterizând materialul discografic. Între timp, trupa a găsit bateristul pe care parcă îl aştepta de la început, Vladuţ (de altfel fan înrăit al trupei). Pentru un an, la bass a evoluat Mihai, el fiind înlocuit pentru scurt timp de Victor.

În octombrie 2004, la concertul aniversar "al 40-lea", a fost lansat single-ul Cădere liberă, produs 100% de CriZe.

Începând cu anul 2005 aleg o nouă abordare a stilului lor, înlocuind una dintre chitare cu un sampler. Trupa se desparte de Andy, nouă formulă incluzându-i pe Bogdan (bass) şi Mircea (sampler). Trupa repetă în noua formulă şi se simte mai bine ca niciodată, piesele mai vechi fiind adaptate noii viziuni.

Albumul "The New Beginning", care conţine 9 track-uri (plus clipul piesei Myself), a fost lansat la 1 noiembrie 2005 şi este sprijinit în prima fază de clipul piesei Myself, apoi de un DVD şi de alte două clipuri. Atmosfera de la concertele din 2005, a confirmat că trupa trebuie să continue.

Au trecut mai bine de patru ani de la înfiinţarea trupei şi palmaresul CriZe este oarecum impresionant pentru o trupa underground: un album, The New Beginning - lansat pe 1 noiembrie 2005, 3 videoclipuri, mai bine de 30 de piese compuse, peste 60 de concerte, chiar şi un unplugged, o mulţime de apariţii televizate la majoritatea televiziunilor naţionale, invitaţii şi difuzări la multe emisiuni radio în mai multe oraşe, prezenţă în numeroase publicaţii din presa scrisă şi on-line din Bucureşti şi din ţară, finanţarea şi realizarea unui ziar (ROck UndergROund), organizarea unor seri speciale în Club A, realizarea site-ului www.crize.ro , a single-ului Cădere liberă care a ajuns pe locul 1 în top la radio tineret (3net) în numai o săptămână, organizarea Summer Southfest 2005 şi chiar producerea unui DVD.

"Ne propunem schimbarea feţei îmbătrânite şi prăfuite a rockului românesc, aducerea unui sound nou, proaspăt şi sincer, fără compromisuri doar de dragul de a fi în top; cântăm pentru o generaţie care va face trecerea României de la orientalism la occidentalism."



Data înfiinţării: anul 2001
Stil adoptat: nu-metal, crossover
Componenţa trupei:

MirCha - sampler
Karlos - chitară
VTS - tobe
Master - bass
Shole - voce

ContactŞ
www.crize.ro
[email protected]



"CriZe este o trupă sinceră, cu un mesaj care amorţeşte orice criză de personalitate, de singurătate sau de angoasă. Atmosfera este greu respirabilă şi liniştea nu are nimic de-a face cu versurile frământate şi pline de verva celui înşelat, pornit împotriva oricărui fel de privare a libertăţii."
(Sunete, Nr 11-12, Iulie-August 2004)

0 comentarii

Publicitate

Sus