26.05.2022
Ascultați două piese din repertoriul formației B-TON:

"Aluminium" (13,2 Mb)
"Licurici" (5,34 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2022, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre B-TON

B-TON se înființează la Arad în anul 2000, prin reinventarea formației Slammer (1992-1999), inspirându-se din muzica pe care membrii au ascultat-o acasă în copilărie, din acordurile multor trupe recunoscute pe plan mondial (Metallica, Sex Pistols, Sepultura, The Beatles, Rage Against The Machine, etc)

La începutul anului 2005 se finalizează albumul de debut Văduva albă, care apare la Rebel Music. Înregistrările au avut loc la studioul VDV Music, cu Adrian Despot la butoane (care semnează și producția muzicală). Primele videoclipuri Imaginează-ți! și Tic-Tac sunt promovate la Atomic TV.

Muzica B-ton merge pe mai multe coordonate, având la bază energia și interpretarea punk rock, condimentată frecvent cu elemente de metal. Mesajul socio-cultural pledează pentru toleranță (Niciodată nu-și dau seama, că e fum de Marijuana - Piesa 981) și se adresează tuturor categoriilor de vârstă (Fac ce vreau, Nu fac rău la nimeni - Piesa Fak).

Piesa Tic-Tac este inclusă în soundtrack-ul jocului FIFA 2000.

În 2015, trupa etalează logo-ul B-TON pe un afiș de teatru (la Teatrul Ioan Slavici din Arad), participând cu compoziția muzicală cât și cu prestația live la spectacolul A 12-a noapte de W. Shakespeare.

În 2020, B-Ton lansează pe canalul Youtube două videoclipuri noi: Aluminium și 4 și 20. Filmările primului clip - Aluminium încep fix înainte de restricțiile pandemice și cu efortul câtorva oameni, prieteni apropiați ai trupei, se reușește realizarea celui de-al treilea video oficial al trupei. 4 și 20 poate fi caracterizat drept home video - DIY. Tot pe canalul Youtube B-ton în 1 Decembrie, de Ziua Națională, este lansată piesa Uite, te-njur!.

În prezent, formația înregistrează noi piese pentru albumul No.2 la Studio Magic Sound cu producătorul Cosmin Lupan, un vechi colaborator al trupei.

Fluiditatea caracterizează și componența trupei, care de la cea originală de trio, a trecut prin multe schimbări, în timp revenind la formulă cu care a debutat. Constant în grup este solistul-chitarist Fly, care este totodată membru fondator. Chitara a 2-a îi revine lui Gălbenuș, membru fondator B-Ton, reîntors la arme (după doar 17 ani!) iar bass-ul îl mânuiește Gim. La tobe, Dan Lucian Savu condimentează totul cu ritmuri care îl definesc și care deja caracterizează sound-ul formației.

Împreună, cei patru formează nucleul a ceea ce înseamnă B-ton!

Toată Lumea e Beton!

Licurici e o piesă nouă al cărei videoclip va fi lansat la jumătatea lunii mai 2022.

Aluminium are deja clip:


Facebook: https://web.facebook.com/B.tonArad
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCKleSqsO6CPpeVKG86pDl1g

0 comentarii

Publicitate

Sus