20.04.2006
Ascultaţi în interpretarea lui Daniel Făt piesele:

  "Ca la grădiniţă" (4,9 Mb)

  "Mă doare-n cot" (2,42 Mb)



  Povestea albumului: În perioada februarie - iunie 2005, am colaborat la emisiunea Canalul de ştiri, a postului TV Antena 1, cu o rubrică proprie săptămânală, numită Topul evenimentelor "Mă doare-n cot", în care interpretam live, acompaniindu-mă la chitară, parodii muzicale inspirate de cele mai importante evenimente socio-politico-mondene din săptămâna anterioară. Acompaniamentul, textul şi muzica erau creaţii proprii originale.

De aici s-a născut ideea conceperii unui nou album trăznit, ce cuprinde, în principal, o selecţie din cântecele prezentate în acel top, alături de alte piese noi cu tematică similară. Un adevărat CD de critică socio-politică.

  Despre autor: Daniel Făt, actor şi cantautor de muzică folk, absolvent al Facultăţii de Teatru, secţia Actorie, promoţia 2000, la UAT Tg. Mureş. Momentan actor-colaborator la teatrul "Masca" şi membru al trupei "Passe-Partout", condusă de Dan Puric.

  Discografie - 2 albume CD, apărute în România la Casa de discuri A&A Records Warner Music Licensee. (vizitaţi situl lui Daniel Făt sau situl A&A Records, la pagina Daniel Făt sau, pentru mai multe informaţii, căutaţi pe Google "Daniel Făt").

Primul CD, apărut în iunie 2004, "Împărăţia cu trăznăi", conţine o colecţie de cântece ţăcănite, pe diverse teme, majoritatea pe texte proprii, de la prelucrări folclorice la parodii.

Al doilea album, "Corindă, corindă...", produs în decembrie 2004, este o culegere de colinde autentice din zona Maramureş - Satu-Mare - Sălaj, acompaniate doar de instrumente tradiţionale: tobe, zurgălăi, zongoră. Piese de pe acest album puteţi asculta în rubrica de Crăciun 2004, în Atelier LiterNet.

0 comentarii

Publicitate

Sus