01.09.2022
Ascultați două piese din repertoriul duoului Maxim Belciug & Gabriel Bălașa:

"Solaris" - Invențiune pentru chitară și percuții (1,17 Mb)
"Aegean" - Rondo solar pentru chitară și handpan (3,05 Mb)

 

Despre Concertele Maxim Belciug & Gabriel Bălașa  

Maxim Belciug, un muzician clasic în formarea și preferințele sale, este un artist iubit și recunoscut pentru încăpățânarea cu care stăruie să creadă că frumusețea va mântui totuși lumea. Gabriel Bălașa este un alt nume frecvent întâlnit pe scena muzicală under și overground. Un percuționist inspirat și isteț, apreciat pentru prezența sa creativă, care în ultimul timp a devenit și ambasadorul unui instrument încă puțin cunoscut la noi: handpanul. Împreună, cei doi formează un duo insolit, ca și muzica lor. Un melanj, exuberant și zajjy, de clasic cu improvizație, exotisme pline de culoare, valsuri, tango-uri, tarantelle, baroc și ritmuri latino-americane. Sunete care încălzesc inima când își iau zborul de pe partitură, împinse de bucuria de a cânta, și armonii ce ne aduc un răgaz de (re)copilărie, în pofida faptului că trăim într-o lume ce nu-i făcută pentru copii.

Proiectul Se cântă în 2 se desfășoară în luna septembrie 2022 în parcurile mici, de cartier, din Sectorul 2, și își propune să ducă frumosul și muzica spre locuitorii mai puțin norocoși, ce nu au în mod curent posibilitatea de a participa la concerte, și să le ofere acestora prilejul unor serate muzicale deschise, comunitare. Astfel, evenimentele programate în cadrul proiectului nu vor fi concerte sau recitaluri în sensul clasic și sobru al cuvântului, ci mai degrabă agape prietenoase și simpatice, cu artiști ce-și împărtășesc exuberant muzica, înconjurați de oameni așezați în iarbă, dansând sau bătând ritmul din picior, trăind bucuria de a fi împreună. Proiectul este organizat de Asociația Culturală Kitarodia și este cofinanțat de Primăria Sectorului 2 al Municipiului București. Intrarea pentru public este liberă.

Când, unde: Vineri, 02 septembrie 2022, ora 19.00
Titlu eveniment: SE CÂNTĂ ÎN 2: Maxim Belciug și Gabriel Bălașa live în Parcul Florilor
Descriere: Vineri, 02 septembrie 2022, o întâlnire surprinzătoare cu muzica zglobie a doi artiști speciali: Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor, și Gabriel Bălașa, descântătorul ritmurilor și al handpanului, într-o seară caldă de început de toamnă. Eveniment cofinanțat Primăria Sectorului 2 al Municipiului București. Intrarea este liberă.

Când, unde: Duminică, 04 septembrie 2022, ora 19.00
Titlu eveniment: SE CÂNTĂ ÎN 2: Maxim Belciug și Gabriel Bălașa live în Grădina Mătăsari
Descriere: Duminică, 04 septembrie 2022, Maxim Belciug și Gabriel Bălașa își continuă periplul prin parcurile din Sectorul 2 cu o oprire în Grădina Mătăsari: muzică exuberantă, ritmuri antrenante și bucuria de a fi împreună. Eveniment cofinanțat Primăria Sectorului 2 al Municipiului București. Intrarea este liberă.

0 comentarii

Publicitate

Sus