23.11.2023
Ascultați o piesă din repertoriul formației Antuma:

"Umbre trec" (7,83 Mb)

(în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2023, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Cvartetul arădean Antuma lansează primul single și videoclip: Umbre trec

Cu o denumire inspirată de cuvântul latin "antum" (din timpul vieții), trupa arădeană Antuma readuce la viață un proiect muzical demarat acum trei decenii, mai matur și mai profund, pus într-o perspectivă nouă și revigorată.

Proiectul muzical, inițiat acum 30 de ani de compozitorul Mihai Costelaș (chitări, clape, voce), atunci sub numele Agonie și Extaz, mutat între timp în Germania, s-a concretizat acum doi ani după cooptarea din România a lui Marius Bota la tobe, Robert Murariu la voce și chitară, și Claudiu Horeanu la bas.

"Cu o viziune proaspătă și inovatoare, fuzionăm cu îndrăzneală influențele din folk cu elemente distincte din sfera progressive metal, dând naștere unui sunet unic ce definește genul nostru, progressive folk.

Scopul nostru este de a oferi publicului o experiență muzicală captivantă și profundă, subliniind astfel eternalitatea pasiunii și creativității în universul nostru sonor. Datorită eforturilor noastre colective, în mare parte după o colaborare on-line în ultimii ani, ne propunem să răspândim un mesaj puternic despre pasiunea și devotamentul nostru față de artă, indiferent de granițe sau limitări geografice" spune Mihai, principalul compozitor în cadrul proiectului.

"Lansarea noului single și videoclip, intitulat Umbre trec, reprezintă un moment crucial în evoluția muzicală a trupei. Inspirat din conlucrarea noastră interculturală și din moștenirea proiectului Agonie și Extaz, prin acest single vrem să aducem la urechile publicului o experiență sonoră excepțională și o perspectivă nouă prin îmbinarea subtilă dintre folk și progressive metal, ce va deveni mai evidentă în următoarele piese de pe albumul pregătit", declară Robert.


Linkuri către prezențele online:
website - antuma.ro/
youtube - youtube.com/@AntumaBand
spotify - spotify.com/artist/
instagram - instagram.com/antumaband/
apple music - apple.com/ro/umbre-trec-single

0 comentarii

Publicitate

Sus