18.04.2024
Ascultați o piesă din repertoriul formației Nouă Ani Lumină:

"Carul Mare" (14,3 Mb)

(în perioada 1 aprllie - 30 iunie 2024, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Nouă Ani Lumină lansează un nou single: Carul Mare

Nouă Ani Lumină, trupă de electro post rock din Iași, lansează videoclipul piesei Carul Mare, piesă ce va face parte din cel de-al doilea albumul de studio al trupei ce urmează să fie lansat în 2024.

"Noua piesă este un experiment neprevăzut în care am folosit un instrument tradițional românesc, cavalul. Silvan, toboșarul nostru, a apărut într-o zi la studio cu un caval, așa că mai în glumă mai în serios, ne-am propus să încercăm ceva. Dacă acum câțiva ani ne-ar fi spus cineva că într-o zi vom lansa o piesă în care folosim cavalul, am fi spus no way. La vremea aceea nu am fi crezut că vom ajunge la un astfel de experiment cu un instrument tradițional românesc.", au declarat membrii formației.

Despre trupă: Nouă Ani Lumină este "locul" în care experimentăm cât de mult putem și sărim de pe șinele realității. Pentru noi e un fel de VR în care putem trăi scenarii ciudate. Am primit de multe ori întrebarea: "Ce înseamnă Nouă Ani Lumină?". Este o distanță pe care nu o cuprindem cu mintea. Toată lumea știe ce înseamnă ani-lumină dar nimeni nu concepe, de fapt, termenul. Asta căutăm și în muzică, sonorități mai greu de conceput. Încercăm să transmitem ciudatul și fantasmagoricul prin unde sonore. De multe ori vrem să fugim de pe pământ, cât mai departe de lucrurile lumești iar Nouă Ani Lumină este mantra noastră prin care parcurgem distanțe de neconceput.

Bogdan Crețu - Chitară
Dani Costescu - Bass
Silvan Plăcintă - Tobe & Caval


FB: facebook.com/nouaanilumina/
YT: youtube.com
IG: instagram.com/nouaanilumina/
BC: nouanilumina.bandcamp.com/
TikTok: tiktok.com/@nou.ani.lumin
Spotify: open.spotify.com

0 comentarii

Publicitate

Sus