30.05.2024
Ascultați o piesă din repertoriul proiectului Reșița Rocks:

"Război etern" (feat. Vlad Bușcă și Adrian "Molester" Dan, 10,5 Mb)

(în perioada 1 aprllie - 30 iunie 2024, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Reșita Rocks lansează un nou single: Război etern

Proiectul Reșita Rocks, format din Toni Dijmărescu (Altar, Manic Sinners, Călin Pop), Flavius Suciu (Screaming Heads, Călin Pop) și Adrian Nițulescu (Scar, Pandora), a lansat un nou single, însoțit de un lyric video.

Este o reinterpretare a piesei Război etern, apărută în 1994 pe albumul Exces morbid al trupei reșițene de death metal Necroticism. Componența trupei în acea perioadă era Cosmin "Sodom" Dan (voce și chitară), Flavius "Speedy" Păun (bass), Sorin "Gringo" Grindean și Toni Dijmărescu (chitară).

Pe noua versiune, părțile de voce le-au revenit invitaților Vlad Bușcă (membru al trupei L.O.S.T. și o persoană foarte implicată în undergroundul românesc) și Adrian "Molester" Dan (ex. Loudrage și fondator al casei de discuri Loud Rage Music), ambii excelenți cunoscători ai scenei. Ei apar și pe piesa Blestem, lansată de Reșita Rocks în anul 2020 pe albumul Născuți din foc.

Vlad Bușcă: "Anii '90 au reprezentat o perioadă de maximă inspirație și productivitate pentru majoritatea trupelor acelor vremuri, pentru multe a fost vorba chiar de apogeul carierei. Este oarecum valabil și pentru trupele românești, mai ales pentru cele formate după căderea comunismului și care, evident, debordau de energie. Una dintre aceste trupe a fost Necroticism din Reșița. Faptul că a avut o istorie scurtă este o altă poveste, important este că povestea se rescrie cumva acum, când încercăm să readucem în atenția publicului o altă piesa de-a lor, Război etern, cu siguranță ridicând întrebări de genul Ce-ar fi fost dacă...?".

Adrian "Molester" Dan: "Mă bucur să particip din nou la acest proiect inedit, un nou tribut adus trupei reșițene de death metal Necroticism. Război etern este o piesă care, chiar dacă a fost compusă în anii '90 și reînregistrată acum, fără să fie modificată structural, sună cât se poate de actual. Sper să vă înspăimânte!".


Mixajul a fost efectuat de Flavius Suciu în studioul DadiuStudio, aflat în localitatea spaniolă Alcossebre, iar proiectul grafic este realizat de artista Anna Vixie.

Proiectul Reșița Rocks a fost înființat de muzicienii Toni Dijmărescu, Flavius Suciu și Adrian Nițulescu, care și-au propus să reînregistreze piese din repertoriul trupelor reșițene din anii '80 și '90, în scopul promovării rockului din Banatul Montan.

Ascultă sau cumpără pe CD albumul Născuți din foc: NascutiDinFoc
Reșița Rocks Facebook: facebook.com/resitarocks

0 comentarii

Publicitate

Sus