08.08.2024
Ascultați două piese din repertoriul formației Open:

"Deschide-ți mintea" (6,05 Mb)
"Simți liber" (6,41 Mb)

(în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2024, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Open (2000-2003)

Nu cunosc istoria exactă a trupei. Alice Bursuc a devenit cunoscută prin emisiunea TVR și grupul de adolescenți talentați muzical și artistic, Școala Vedetelor, în a doua jumătate a anilor 1990. Ulterior, ea devine solista cvartetului Open, care printr-o conjunctură fericită stârnește interesul unui producător britanic care crede în succesul trupei, o semnează la Xtra Records, și prin relațiile unui grup media, este distribuită prin Transglobal (fostul licențiat exclusiv în România al casei majore de discuri EMI - care între timp a fost cumpărată de Universal Music) și promovată la postul de televiziune muzical MCM România. Videoclipul de debut este filmat la Londra (în fostul magazin de muzică Virgin MegaStore).

La prima lor apariție în public, la concertul de lansare MCM România din București, și-au spus Alice și Bursucii, însă lui Răzvan nu i-a plăcut cum sună...

Ideea numelui Open le-a venit în timpul filmărilor unui clip, unde se vedea un neon roșu aprins care promova acest cuvânt.

Înființată în vara anului 2000, Andrei și Doru așteptaseră mult timp să fie luați în seamă de altă casă de discuri cu trupa lor 2U... când au cunoscut-o pe Alice (de la Școala Vedetelor)... ulterior a apărut și Răzvan în peisaj.

Proiectul debutează cu o piesă în limba engleză din coloana sonoră a filmului Staright Into Darkness.

Din februarie 2001, Open repetă cu Dilca Mircea și Sorina Munteanu, care au fost backing vocals...pentru o vreme.

Componența:
Alice Bursuc (voce)
Andrei (Vlad Motanu, chitară)
Doru (Cristian Popescu, chitară bas)
Răzvan Gorcinski (tobe)

Discografie:
Open (2001)

0 comentarii

Publicitate

Sus