19.09.2024
Ascultați două piese din albumul Patience a formației Lights Out!:

"Braille" (11,5 Mb)
"Syllabus" (7,08 Mb)

(în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2024, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Despre Lights Out! (2010-2015)

Am auzit prima dată expresia Lights Out! de la proiectul Earth Hour, lansat la Sydney (NSW), Australia în 2007. Proiectul acesta a prins pe plan mondial în 2009... și timp de o oră se țin luminile stinse pentru a economisi energie (în mod simbolic, desigur). earthhour.org

Conturată în februarie 2010, Lights Out! a fost o trupă de indie / psychedelic / electro din Cluj-Napoca... pentru că toate lucrurile faine se întâmplă cu lumina stinsă. Compusă din patru liceeni / prieteni, Lights Out! a intrat în atenția scenei muzicale în toamna lui 2010, odată cu înregistrarea primei piese,;Inside Out, cu care participă la concursul byron / Rock You Highscool 2, unde câștigă "Premiul de popularitate".

Teo și Oana merg la Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, iar cei doi Andrei, împreună cu Alex, merg la Colegiul Național Emil Racoviță. Era o pură întâmplare că liceele sunt așa de aproape unul de celălalt.

Trupa a luat avânt, iar accentul începe sa cadă pe compozițiile proprii. Concertele s-au înșirat în lanț... Lights Out! a ajuns să împartă scena cu trupe bine cotate din "noul val" românesc la momentul respectiv, precum Grimus, The MOOoD, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, The Amsterdams, Snails ș.a.m.d..

Dan Vamanu a fost un tânăr și neliniștit bibliotecar de la Cărturești Cluj care a lansat un blog cultural în 2006 [easy like joi morning] (un blog cu diverse recomandări muzicale și nu numai... care între timp nu mai poate fi citit). El a fost responsabil pentru organizarea unor evenimente deosebite la Cărturești în 2011, printre care și Joi Fest. În acest mod a intrat în legătură cu formația aceasta alternativă și a început să se ocupe de Management pentru liceeni.

Teodora Retegan avea un stil foarte interesant de interpretare, care mă ducea cu gândul la PJ Harvey și cu timpanul la Florence and the Machine.
În februarie 2012 Lights Out! a lansat EOD, primul single de pe EP-ul de debut, Patience.
În martie 2012, Lights Out! a fost selectată (de către Babylon.ro) să reprezinte România pe compilația Music Alliance Pact, cu piesa Origin. guardian.co.uk/march-music-across-map


Ultima postare a proiectului clujean pe pagina de Facebook datează din 2016, și anunță lansarea unui nou proiect muzical, Zimbru în care se identifică solista și baterista...

Discografie:
Patience (EP, autoprodus, 2012)
Chakora (CD, autoprodus, 2015)

Componența 2010-2011:
Teodora Retegan (voce, clape)
Andrei Bobiș (chitară)
Andrei Sîncraian (chitară)
Alexandru Bondor (chitară bas)
Oana Pop (tobe)


Componența 2012
Teodora Retegan (voce, clape)
Andrei Bobiș (chitară)
Andrei Sîncrăian (chitară, bas)
Oana Pop (tobe)


www.facebook.com/lightsoutcluj">facebook.com/lightsoutcluj

0 comentarii

Publicitate

Sus