05.06.2008
Ascultaţi din albumul Preafrumoase 2 de Maxim Belciug piesele:

"Norteña" (Hector Ayala, 1,41 Mb)
"Santa Lucia" (tradiţional napolitan, 2,45 Mb)


Miercuri, 11 iunie 2008, cu începere de la orele 19.30, chitaristul Maxim Belciug va susţine un concert extraordinar la Teatrul Nottara, cu prilejul lansării celui de-al doilea CD din seria de Preafrumoase.

Intitulat simplu Preafrumoase 2, acest CD continuă un proiect de reîmprietenire a publicului cu muzica şi chitara clasică, început în anul 2006, când a apărut primul album omonim. "Aşa cum am spus şi la lansarea primului album - explică Maxim Belciug - "preafrumoase" nu este un CD, ci un concept, o istorie, o poveste. Povestea mea muzicală. Iar această poveste nu se putea încheia cu cele 17 piese de pe primul CD. Istoria se măsoară în secole de preafrumoase. Iar eu sunt de-abia la al doilea CD."

Concertul de miercuri, 11 iunie 2008, va oferi publicului o nouă selecţie de lucrări din epoci şi stiluri diverse, oglindind parcursul eclectic ce a dat naştere şi CD-ului Preafrumoase 2. De la Sonatele lui Domenico Scarlatti şi Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski până la ritmul săltat din Guajiras Cubanas şi inflexiunile pătimaşe ale celebrei Santa Lucia, Maxim Belciug va reînsufleţi cu chitara sa tărâmuri uitate din poveştile pentru oameni mari şi frumoşi, într-un concert ce se ascultă cu sufletul.

Maxim Belciug a susţinut recitaluri pe mari scene din ţară şi din străinătate (Serbia şi Muntenegru, Ungaria, Austria, Franţa, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia), entuziasmând publicul exigent al sălilor dedicate muzicii clasice. Deşi de obicei îl regăsim, în calitate de solist, în recitaluri regal în aerul mai rarefiat al filarmonicilor şi ateneelor, în ţară sau în străinătate, mulţi au avut şansa de a-l auzi cântând şi în cluburi. "Ce este important, ce urmăresc eu, este ca oamenii, şi mai ales tinerii, să audă chitara. Nu contează unde cânţi - spune Maxim Belciug - contează ce oferi cântând."

0 comentarii

Publicitate

Sus