06.11.2008
Ascultaţi din albumul Panikon al formaţiei Grimus:

"Backseat Driver" (3,10 Mb)
"Insanity" (3,30 Mb)



Panikon
Totul se întâmplă pe drumuri. Deschizi ochii larg la tot ce mişcă în jurul tău, azi într-un oraş, mâine în altul. Eşti bun prieten cu "scaunul mortului" din care te uiţi la proiecţii peste proiecţii, care au în comun faptul că în centrul imaginii se află câte o stradă sau un drum între doua localităţi. Te întrebi ce sens are ceea ce priveşti, care este mesajul sutelor de animale zdrobite de maşini printre care slalomezi pe carosabil. Creierul are un flash bizar cu un grăsan în şlapi, alunecând pe un covor de prune răscoapte, căzute din copaci.

Totul se întâmplă pe drumuri. Panikon s-a născut pe drum. Am fost nevoiţi să-i cauterizăm cordonul ombilical cu bricheta incandescentă de la maşină. Ne-am mirat toţi: în loc să plângă, ca orice nou-născut, s-a apucat să rostească nişte cuvinte bizare: "confused... in a glimpse... political animals... backseat driver... insanity... just pray... mild disease... different color shoes... ready for it... elephants... addiction... time to be good friends..." Îmi amintesc foarte bine că tuturora ni s-a pus un nod în gât. Mogâldeaţa semăna cu fiecare din noi la perfecţie, deşi până în acel moment eram convinşi că nu există nici o asemănare între noi.

Bogdan nu seamănă cu Vali cu Tamas cu Cristi cu Titus cu Lehel.
Vali nu seamănă cu Tamas cu Cristi cu Titus cu Lehel cu Bogdan.
Cristi nu seamănă cu Lehel cu Bogdan cu Tamas cu Vali cu Titus
Lehel nu seamănă cu Bogdan cu Tamas cu Vali cu Titus cu Cristi
Tamas nu seamănă cu Titus cu Bogdan cu Vali cu Lehel cu Cristi
Titus nu seamănă cu Cristi cu Bogdan cu Vali cu Tamas cu Lehel

Totul se întâmplă pe drumuri. Ne-am dat seama repede că mogâldeaţa s-a născut sub auspiciile zeului Pan. Începeam să vedem totul mult mai clar, era ca şi cum sentimentele confuze din noi se întrupaseră în acest Prim Născut. Astfel ne-au devenit inutile măştile de gaze, detectoarele de seisme, dispozitivele anti-canine, costumele anti-albine-ucigaşe, detectorul de minciuni, televizorul de minciuni, atacurile de panică. Le-am scos din maşină şi le-am aruncat pe toate la o margine de drum ca să fie găsite de oamenii care consideră de neconceput lipsa acestor obiecte dintr-o sufragerie care se respectă. În aceeaşi zi mogâldeaţa a primit numele de Panikon.

Totul se întâmplă pe drumuri. Panikon nu creşte, se intensifică. Este modul de viaţă a celor mai mulţi oameni, înfricoşaţi de ce văd la ştiri, neîndrăznind să îşi extindă mai mult conştiinţa, trăind în negare. Pentru noi, venirea sa pe lume este de bun augur, e dovada că încercăm să trăim altfel, să gândim altfel, să râdem altfel, să plângem altfel, să ne temem altfel. Vârsta lui Panikon este de 45 de minute şi 2 secunde, şi nu se va schimba niciodată.

0 comentarii

Publicitate

Sus