15.01.2004
Ascultaţi în interpretarea formaţiei Luna amară

"Gri dorian" (2,13 Mb),
"Roşu aprins" (2,18 kb) şi
"Dizident" (1,74 kb)

Despre Luna Amară

Cristi Tabără/PRO TV: de fiecare dată cînd vine la Bucureşti Luna Amară face furori

Doru Ionescu/TVR2: cum se poate ca aceşti tineri atît de talentaţi din Luna Amară să nu aibă încă un producător?!

Sebi Kadas/red.şef BRAVO: Pentru muzică bună, mesaj cu substanţă cşi prestaţie scenică deosebită, BRAVO recomandă Luna Amară!

Formaţia

Formaţia vocal-instrumentală clujeană LUNA AMARĂ este, la ora actuală, una din cele mai autentice grupări moderne din peisajul muzicii autohtone.

Bazele formaţiei au fost puse încă din 1999, dar debutul în public a avut loc în 2000. Anul 2000 marchează şi prima înregistrare în studiourile Glas Transilvan, cu piesele proprii Gri dorian, Folclor, Unfed, Cuba şi Antidot. Aceste piese sunt prezentate pe primul demo, intitulat: "5 lovituri". De atunci şi pînă azi, drumul lor a fost presărat cu numeroase succese.

Artiştii din LUNA AMARĂ îşi dedică viaţa promovării şi susţinerii unui act de cultură şi doresc să schimbe mentalităţile de la noi din ţară. Ei nu fac muzică pentru că este o modă printre tinerii români să se facă muzică, ci pentru că este felul lor de a fi.

Fiind managerul formaţiei, am văzut deseori formaţia LUNA AMARĂ faţă în faţă cu publicul tînăr; ştiu deci, nu numai statistic, ci şi sufleteşte, că LUNA AMARĂ este trupa care are cel mai mare răsunet printre tinerii din Transilvania care asculta rock în acest moment.

Artiştii

Componenţa actuală este stabilă de la sfîrşitul anului 2001:
Mihnea BLIDARIU (trompetă,voce,chitară) 23, Bacău;
Nick FĂGĂDAR (voce, chitară) 25, Cluj;
Petru GAVRILĂ (chitară solo) 27, Zărneşti;
Sorin MORARU (chitară bass) 23, Cluj;
Rãzvan RISTEA (tobe) 24, Cluj

Muzica

Genul muzical abordat de cvintet este muzica rock alternativă cu elemente predominant grunge, hardcore şi punk. Elementul caracteristic este trompeta.

Tematica pieselor LUNA AMARA abordează dragostea, decesul accidental al unui prieten drag, povestea unor oameni debusolaţi din cauza alcoolului şi a drogurilor, conflictul dintre generaţii. Realitatea social-politică din România este "lait motivul" mai multor compoziţii semnate LUNA AMARĂ.

Este o muzică sinceră ce oglindeşte frămîntările interioare ale oamenilor, frustrarea, violenţa, durerea şi melancolia. Membri grupului se erijează în vocea celor care nu vor să se lase prostiţi. Majoritatea romanilor, în special tinerii, se confruntă cu lipsa de bani şi de perspective. LUNA AMARĂ critică această stare, în special în piesele Folclor şi Cuba. Antidot este un protest faţă de intoxicarea cu reclame şi false valori. Membri formaţiei sunt oameni care au mereu ceva de spus vis-a-vis de ceea ce se întîmplă în jurul lor.

Discografie
Compilaţia Şapte Seri (Soft Records, 2001) - Piesele Gri dorian şi Folclor apar aici în variantele studioului Glas Transilvan, 2000.
Compilaţia Sabotaj (Rebel Music, 2003) - Piesa Dizident apare aici în varianta studioului Glas Transilvan, 2003.
Compilaţia X_STREAM COLLECTION, Volume 1 (Stream Music, 2003) - Piesa Asfalt apare aici în varianta mixată de Fotzey în Stream Studios
Albumul de debut ASFALT urmează să fie lansat în toamna anului 2003

Videografie
Roşu aprins: Difuzat la TVR2, în emisiunea Veni Video Vici, din martie 2002.
Gri dorian: Videoclipul a fost difuzat la MTV România în octombrie 2002
Folclor: Videoclipul controversat va fi difuzat pe plan naţional.

Alte amănunte despre Luna Amară puteţi afla vizitînd situl oficial al formaţiei.

PS: Ascultaţi alte două piese în interpretarea formaţiei Luna Amară.

0 comentarii

Publicitate

Sus