16.09.2010
Ascultaţi din albumul Enesco Re-Imagined de Lucian Ban şi John Hebert piesa:

"Aria from Aria & Scherzino" (7,13 Mb)

Enesco Re-Imagined - concert şi album
Lucian Ban şi John Hébert la Teatrul Odeon, alături de nume de marcă ale jazzului de azi



Miercuri, 22 septembrie 2010, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucureşti are loc concertul de lansare a albumului Enesco Re-Imagined, un proiect iniţiat de pianistul Lucian Ban alături de contrabasistul John Hébert. Concertul de la Bucureşti este organizat de Institutul Cultural Român, care a susţinut şi editarea albumului. Împreună cu Lucian Ban şi John Hébert concertează la Teatrul Odeon personalităţi ale jazzului mondial: Mat Maneri (violă), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioară), Ralph Alessi (trompetă), Gerald Cleaver (tobe) şi Badal Roy (tobe indiene şi percuţie).

Moştenirea muzicală a lui George Enescu este asumată de Lucian Ban, John Hébert şi colaboratorii lor într-o re-imaginare contemporană curajoasă a câtorva dintre lucrările marelui compozitor din secolul XX.

Originar din România, pianistul şi compozitorul Lucian Ban locuieşte în prezent la New York, unde este considerat "unul dintre cei mai talentaţi pianişti care au venit la New York în ultimul deceniu" (Bruce Lee Gallanter, critic de jazz). A fost nominalizat de două ori, în 2005 şi 2006, la Hans Koller European Jazz Prize, categoria "Cel mai bun muzician de jazz din Europa".
Unul dintre cei mai apreciaţi contrabasişti din New York, John Hébert a fost votat de două ori "Rising Star Acoustic Bassist". A colaborat cu artişti renumiţi, printre care Lee Konitz, Paul Bley, John Abercrombie, Greg Osby, Kenny Wheeler, David Liebman, Fred Hersch, Paul Motian, Maria Schneider, Jason Moran, Toots Thielemans.

"Întâmplarea a făcut să descopăr cu adevărat muzica lui George Enescu nu în timp ce studiam la Conservatorul din Bucureşti, în anii '90, ci mult după aceea, în Brooklyn, NYC. Pentru cineva plecat din ţară, mai ales pentru un artist, ceva din ethos-ul românesc rămâne întotdeauna undeva, subliminal, şi poate de aceea muzica lui m-a atins cu atât mai mult fiind acolo. Pe măsură ce interesul meu pentru muzica lui creştea, am început să caut mai multe informaţii (...) Cred că multe lucrări ale lui Enescu, dintre care unele mai puţin cunoscute, au o structură foarte apropiată de aceea a muzicii de jazz, de aceea am dorit să prezint muzica lui împreună cu unii dintre cei mai cunoscuţi muzicieni ai genului din lume.
Colaboratorii noştri - unii dintre cei mai apreciaţi şi cunoscuţi muzicieni de jazz astăzi - au fost impresionaţi de complexitatea şi frumuseţea lucrărilor pe care le-am ales şi sunt convins că împreună vom putea prezenta muzica lui Enescu unui public poate mai puţin familiarizat cu ea, dar care sper că se va îndrăgosti de această muzică, aşa cum mi s-a întâmplat mie într-o bună zi, în Brooklyn." (Lucian Ban)

Biletele vor fi puse în vânzare la Teatrul Odeon (tel.: 0213147234).
Program casa de bilete: luni - duminică, orele 11.30- 19.00, cu pauză în intervalul 14.30 - 15.00
Preţ: 31.80 lei şi 15.9 lei (redus pentru studenţi şi pensionari)
Biletele au fost puse în vânzare luni, 13 septembrie 2010.
Detalii: www.icr.ro/enescu_re-imagined_odeon


0 comentarii

Publicitate

Sus