05.11.2005
Portretul: Actori care să alterneze filmele de mare buget cu producţii independente s-au mai văzut. Actori care să sară la beregata inatacabilei trilogii Star Wars sau să nu-şi cenzureze organele genitale în scenele mai decoltate - mai rar. E ceea ce-l face pe Ewan McGregor un star mai puţin obişnuit... (Mihai Chirilov)
Citeşte tot articolul...


Cartea: O aventură literară savuroasă, un roman al cunoaşterii şi al înţelegerii, o "bombă" erotică livrescă şi o excelentă doză a umorului pe care romancierul Stephen Vizinczey o împărtăşeşte cititorului, indiferent de sex. (Ioana Drăgan)
Citeşte întreaga cronică...


Book Club: Uneori toate povestirile sunt însemnări de căpătîi ale domnului Proust. Iubirile dificile invocă Dumnezeul lucrurilor mărunte pentru a le crea un loc plăcut şi numai al lor. Zburaţi? (Mihai Chirilov)
Citeşte întregul articol...


Festivalul: Berlin de la A la Z. Un alfabet de filme, personaje, actori şi amintiri. Ciudate, ataşante, emoţionante, sumbre, excitante. - Asylum a fost unul dintre filmele din competiţia festivalului de la Berlin, care are loc de cîţiva ani într-o zonă futuristă pe unde odinioară trecea Zidul despărţitor dintre est şi vest. Berlinul de azi însă numai azil nu e...(Mihai Chirilov)
Citeşte întregul articol...


Muzica: Pentru cine bag CD-ul? Pentru cine nu cade-n fund, pentru cine s-a plictisit de muzici proaste, pentru cine n-are alergie... (Mihai Chirilov)
Citeşte întregul articol...


Autorul: În timp ce romanele tinerilor publicaţi cu asiduitate de Polirom în colecţia Ego-proză ne lasă reci, fiecare apariţie editorială a londonezului Nick Hornby ne ridică temperatura. (Mihai Chirilov)
Citeşte întregul articol...


Miturile: Secretele curelor de slăbire. Şi dacă metodele prin care vedetele se menţin în formă nu sînt cele pe care le bănuim cu toţii? (Mihai Chirilov)
Citeşte întregul articol...


Cuvintele: Intrate-n dicţionar. Dicţionarele ar fi mai sărace fără cuvinte ca bootylicious (brevetat de Destiny's Child) sau ca atîtea altele intrate în limbajul curent graţie unor filme. (Mihai Chirilov)
Citeşte întregul articol...


Notă: Aceste articole sînt preluate din numărul pe aprilie 2005 al Revistei Cosmopolitan.

0 comentarii

Publicitate

Sus