06.10.2023
Ionuț Morariu
Dumnezeu nu i-a răspuns niciodată la scrisori. Nu i-o plăcea genul epistolar, și-a zis Adam. Dar asta nu l-a împiedicat să persevereze. În fiecare dimineață se așeza în fața colii albe. În fiecare zi se ridica de la masa de scris doar după ce foaia era acoperită de-un mușuroi de cuvinte. Așa au trecut zile, săptămâni, ani. Când izvorul de unde vin toate cele scrise a început să sece, a adresat o ultimă scrisoare Destinatarului Suprem. Conținea șapte cuvinte: Îți mulțumesc, Doamne, că ești mereu tăcut.

Cecilia Fofiu
Mirsa, tărâm din galaxia Qna, ritual în a 725-a zi a anului pentru telepatia generală. Resursele sunt drastic drămuite existând o unică soluție, teleportarea undeva în univers. Zi sacră, adorată de mirsenii mov care își lipesc corpurile de Massa să afle. Terra e de interes, condițiile, cu minim efort le putem adapta nevoilor noastre, ce știți despre locuitori, întreabă Marele-Mir. Sunt primitivi, transmite un grup de opioni, comunică prin gesturi, sunete și notează haotic gândurile. Grafomani, facil de surprins.

Șerban Răzvan
Mi-am ucis copilul. Am făcut-o din datorie. Am scris mult și eram mulțumit de ce ieșise, însă ei mi-au zis că e prost și inutil ce scriu. Să scrii despre iubire e expirat, ca un sirop mucegăit, spuneau, iar să te plângi că ce grea e viața, cum fac personajele tale slabe, e și mai grav. Când a venit fii-miu acasă, i-am dat o ciocolată, l-am sărutat pe frunte și, după ce i-am spus cât îl iubesc, l-am împușcat. Acum scriu despre tatăl care își ucide fiul. Cu cartea asta nimeni nu-mi va mai spune că sunt un grafoman.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus