25.01.2024
Anul ăsta a fost ca un zâmbet proaspăt scos din sârmele aparatului dentar.

2023 mi-a îndeplinit toate dorințele și apoi m-a întrebat dacă asta e fericirea mea.

Anul ăsta m-a ajutat sa dezbrac costume și măști, după ce tot el m-a ajutat să le îmbrac. M-a învățat detașarea. M-a învățat să discern iubirea de frică și adevărurile de condiționări. Mi-a fost guru în căutarea de sine, mi-a pus oglinda în față și am văzut că tot ce e în afară, sunt tot eu.

Am descoperit noi nuanțe ale iubirii și acum învăț să pictez cu ele. Am înțeles că te poți îndrăgosti de un loc cu aceeași patimă de îndrăgostire adolescentina. Iubirile vechi s-au metamorfozat în libertate, înțelegere și acceptare. Toxicul s-a transformat în curat. Iubirile noi se insinuează cu blândețe.

De mult timp am această teorie a oamenilor-înger. Oameni care apar în viața ta să te inspire, să te descopere, să te ducă mai departe pe drumul tău. Anul ăsta, un stol de oameni-înger au aterizat în viața mea.

La începutul anului m-am mutat într-un apartament spațios și luminos, cu un prieten bun, Hunor Varga. Am câștigat un om care se simte familie, un om cu care nu m-am certat niciodată, un om cu care am experimentat cea mai sănătoasă relație de prietenie, colegialitate și conviețuire.

Am jucat într-un spectacol despre mine, inspirat din jurnalul meu. M-am privit atent, printre rânduri și am conturat-o pe Eva din acea perioadă, am învățat-o și am jucat-o, golindu-mă de toate condiționările ei. Golindu-mă de ea. Făcând loc pentru mine de acum, și acum, și acum. Pentru mine din momentul prezent.

Datorită acestui proiect, am petrecut timp acasă, în Timișoara, și am învățat să prețuiesc timpul cu familia, pe care până acum îl luam de-a gata, cu energia de tânăr independent. M-am bucurat de plimbările cu bicicleta pe lângă pădure și de acceptarea, înțelegerea și încrederea pe care o primesc de la toți membrii familiei. Una din multele conștientizări de anul ăsta, este că ei mă susțin.

Am navigat în copilărie și capitalism pentru Self ACME și mi-am căutat propria revoluție pentru Bodies on the Line. Am explodat de bucurie în Opturi Supranaturale și am zămislit-o pe Eva expansivă. Am stat pentru prima oară de partea cealaltă a scenei la SF (Super Fragil) sub aripa altui om-înger din viața mea, Andrea Gavriliu.

Am terminat Academia de dans și performance de la CNDB și m-am trezit cu tolba plină de întâlniri, experiențe, conexiuni, evoluții.

Am zburat pentru prima data lângă omul care m-a învățat demult că oamenii, într-adevăr, pot zbura, și fredonam tema din Peter Pan, privindu-mi picioarele atârnând peste un paradis sloven.

Am întâlnit oamenii lângă care aș sări din avion, lângă care mă simt de ajuns și în siguranță. M-au primit în gașca lor, cu brațele larg deschise, neștiind că ei sunt exact grupul după care tânjeam încă din adolescență.

Am pășit pe prima zăpadă din an și am văzut un apus ireal din vârf de munte.

M-am îndrăgostit de mine, pentru prima oară cu adevărat, când am petrecut 4 zile, singură, pe cea mai frumoasă plajă a Mării Negre.

La finalul anului, m-am găsit mai fericită ca niciodată. M-am simțit inundată, copleșită de bunătatea oamenilor și de apropierea de natură. Am simțit că aparțin. Când am pășit în Goa, am găsit tot ce am căutat vreodată. Am putut să mă eliberez de toate numele pe care mi le-am dat de-a lungul vieții, și doar să fiu. Eu din momentul prezent. Fără nicio proiecție, totul e nou, sunt o foaie albă. Aici, în Goa, am conștientizat că viața, în toata gloria ei haotică, interacționează cu tine și tu poți să interacționezi cu ea. Trebuie doar să fii atent, să privești, să asculți, să observi mesajele, sugestiile, care te vor duce mai departe, pe drumul tău.

Mulțumesc, 2023! Mă înclin!


* 
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 31 ianuarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus