10.05.2012
În judeţul Braşov sunt 914 urşi. Întrebare: dacă ar fi puşi unii peste alţii pe stradă, în faţa blocului meu, câte etaje ar atinge?

 
Indicii:
 
 - un urs are 1,5 m înălţime la greabăn (Dexonline: Regiunea corpului unor animale mari, situată între gât şi spinare sau Coamă a unui munte. - totuşi ursul nu e munte, aşa că nu ne interesează sensul acesta)
 
 - un etaj are aproximativ 2,8 m înălţime
 
Se înmulţeşte numărul urşilor cu înălţimea greabănului. Adică aşa: 914x 1,5 = 1.371 (metri)
 
Acum se împarte rezultatul cu înălţimea unui etaj: 1.371 : 2,80 = 489,64
 
Prin urmare rezultă un turn cu 489,64 etaje din urşi (va depăşi cu mult blocul meu cu patru niveluri). Desigur, se presupune că urşii stau într-un echilibru perfect şi nu se prăbuşesc peste trecătorii din cartierul meu (sau doamne fereşte, peste mine, când mă uit la ei de la fereastră). Ursul cel mai de sus va ajunge cu nasul până la nori. Probabil se va plictisi acolo.

Cea mai înaltă clădire din lume, din Dubai, are o înălţime de 828 de metri şi mai mult de 160 de etaje. Deci e pitică, faţă de turnul meu.
 
Acum s-ar putea calcula de câte kilograme de mure şi zmeură e nevoie lunar, pentru cei 914 urşi, şi în cât timp s-ar cocoţa un om, până la ultimul, să-i ducă castronul cu mâncare. Totuşi am obosit. Să calculaţi voi.
 
 

2 comentarii

  • Să calculeze cine s-ar putea abține...
    le maK, 16.05.2012, 12:04

    Deși m-aș oferi să mă cocoț până la ultimul urs pentru ai duce castronul mă tem că aș păpa toate murele pe drum așa că nu mai calculez nimic.

  • boo
    mihai brad, 06.07.2012, 22:10

    dupa atatia ani, te reintalnesc
    ne am spus atat de putine atunci
    doar un ceai si atat
    eram abia intors,putin stingher in propriile haine
    nu stiu
    dar regret ca n am mai gasit timpul unui ceai,acolo,langa biserica

    ps.nemisteriosul din mine urla sa iti precizez cine sunt: radu

Publicitate

Sus