10.10.2019
Ascultaţi două piese ale formaţiei The Kryptonite Sparks:

"Interlocutor" (7,41 Mb)
"Până acasă la ai mei" (10,9 Mb)

(în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


The Kryptonite Sparks - biografie

The Kryptonite Sparks reprezintă un power-trio incandescent, o combinaţie eterogenă de hard rock, alternative, blues, funk şi avant-prog. Cu prima suflare în 2010, TKS recreează aroma britanică a anilor '70, condimentată de groove; un melanj de modernism şi simbolism extras din subcultura indie, cu aftertaste picant de avangardă.

Elementul unic al trupei este reprezentat de aptitudinea specială a membrilor TKS de a aduce în peisajul muzical autohton inserţii din culturile şi suflul unor ţări precum Marea Britanie şi Italia. Prin curajul, îndrăzneala, bucuria şi studiul temeinic, The Kryptonite Sparks a reuşit să condimenteze climatul muzical românesc, devenind cunoscută drept "Cea mai bună trupă românească britanică".

Primul album semnat The Kryptonite Sparks a fost lansat în 2013 şi a avut un succes imens. Cu un început promiţător, demn de conţinutul aparte al materialului de debut, TKS a primit în 2014 premiul Metalhead pentru "Best Alternative Newcomer".

Anii ce au urmat au fost marcaţi de numeroase apariţii televizate şi de lansarea din 2016 a celui de-al doilea album semnat The Kryptonite Sparks, un EP intitulat Doi // A doua undă de bruiaj, care integrează şi cel mai cunoscut single al trupei, Şi golanii beau ceai.

Single-ul Ne ascundem, care a precedat lansarea EP-ului, a devenit o piesă de rezistenţă a show-urilor live care au consacrat trupa, consolidându-i o reputaţie solidă.

Pe lângă reprezentaţiile de neuitat şi carisma membrilor TKS, trupa este renumită şi pentru legătura specială pe care o are cu fanii. The Kryptonite Sparks livrează încă de la debutul pe piaţa din România un conţinut muzical superior, venit sub forma unei experienţe complete, năucitoare din punctul de vedere al materialelor video, şi, totodată, tangibile şi accesibile fanilor datorită interacţiunii constante cu trupa.

Prin intermediul proiectului special de iarnă, acustic, început în 2017, cu lansarea piesei Noapte în Nord (2017), urmată de Până acasă la ai mei în 2018, The Kryptonite Sparks a dorit atingerea unui nivel de comunicare afectivă absolut, ce a înfrumuseţat şi a conferit substanţă sărbătorilor de iarnă. Geneza acestui proiect a avut la bază dorinţa de a conecta oameni şi cultivarea sentimentului de empatie, intenţii completate de scopul caritabil care a reprezentat motorul acestei iniţiative.

Single-ul Interlocutor, lansat în luna mai 2018, se numără şi el printre favoritele publicului, tocmai pentru aerul ludic şi modul unic prin care acesta prezintă şi tratează o ceartă de cuplu.

De-a lungul timpului, The Kryptonite Sparks a devenit o prezenţă de nelipsit în cadrul multor festivaluri (Electric Castle, Afterhills, Airfield, Awake, Green Sounds, Măgura Rocks, Out Of Doors Fest) şi a susţinut concerte în ţări precum Grecia, Bulgaria şi Serbia.

În prezent, trupa se află în plin proces de creare a unui nou material care, cu certitudine, va purta ascultătorul prin teritorii muzicale încă neexplorate.

playlist de Spotify cu discografia TKS: https://TKS.lnk.to/ThisIsTKS


Follow The Kryptonite Sparks:
https://www.facebook.com/kryptonitesparks
https://www.instagram.com/tksofficial/?hl=ro
https://shop.thekryptonitesparks.com/
https://thekryptonitesparks.com/

0 comentarii

Publicitate

Sus