15.10.2020
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Unique:

"Baby Boy" (4,32 Mb)
"Vino lângă mine" (5,98 Mb)

(în perioada 15 iulie - 31 decembrie 2020, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)Despre Unique (2000-2001)

Simona Băltinaş (cu nume de scenă Jo) a cântat înainte la Gangstyle ('99, hip hop Cluj) şi a fost backing vocal la Dogmatic. Artista a studiat dans modern timp de doi ani şi era în clasa a XI-a la Şcoala de arte, Secţia de Muzică uşoară când a înfiinţat proiectul UNIQUE alături de Simona Ştorobelea (născută la Vatra Dornei, cu nume de scenă Sy). Sy a făcut nouă ani de balet şi şase ani la Şcoala de arte.

Împreună pentru doi ani de zile, ele au format proiectul de muzică R&B, Unique, la Cluj. Deşi au fost semnate la TGM (Transglobal EMI), apoi la MediaPro Music, nu a rămas niciun material în urma proiectului.

Fetele au avut acelaşi anturaj. S-au întâlnit la un Rave Party organizat de Cluj Raving Society în Hoia (un deal împădurit din Cluj). După mai multe săptămâni, Jo a chemat-o pe Sy la ea acasă. Amândouă fredonau câte ceva. Aşa au început să cânte împreună.

Au avut şase compoziţii, care au fost compuse de Jimmy El Laco de la Nightlosers, şi de Sandy Deac de la Desperado.

Poza de grup este realizată de fotograful Horaţiu Nicoară (pe atunci redactor la CD Radio Napoca) în septembrie 2000, acum 20 ani.

0 comentarii

Publicitate

Sus