22.10.2020
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Aria Urbană:

"Revoluţia spirituală" (5,51 Mb)
"Transimaginea" (7,27 Mb)

(în perioada 15 iulie - 31 decembrie 2020, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Aria Urbană

Din 2003 pînă în 2016, cel mai important produs muzical al Braşovului, Aria Urbană, a impregnat universul sonor românesc de la un capăt la altul cu sunet electro-acustic şi mesaj profund şi implicat spiritual. Cei patru membri prezintă un mix eclectic de electro cu instrumente reci.

Primul disc, precedat de excelenta Revoluţia spirituală, a fost distribuit împreună cu singura revistă de muzică generalistă din RO (Sunete) într-o prezentare grafică de excepţie (pack cu booklet generos şi artwork semnat de Toni, vocea grupului).

De atunci lucrurile au evoluat spre un sound mai matur, aşezat stilistic la confluenţa unui adult rock şi indie electro, un dub rock aşezat şi impregnat de unicele texte ce emană din profunzimile de percepţie ale lui Toni - un frontman cu alură de patriarh, cu idei adânc ancorate în probleme ce ţin de suflet, spirit, societate de consum şi în genere despre relaţia omului modern cu adevărul, frumosul, eticul, etc.

Aria Urbană este genul de trupă care nu te lasă să leneveşti, nu te lasă să stai liniştit în compromis. Calitatea muzicii Aria Urbană stă în egală măsură în complexele structuri ritmice, zonă în care venirea lui Septimiu Hărşan alăturat liniilor atât de groovy emanate de basul sexy al lui Dani Rusu - a fost de foarte bun augur. Sunetul este completat, îmbrăcat şi colorat stilistic de chitara subtilă a lui Marius, un soi de împreunare idilică de melodie consumată în linii scurte, reverberate şi afectate de pedale cu diverse efecte, rezultatul dând direcţie şi armonie întregului ansamblu de vibraţii!

Albumul doi, Existări, este rezultatul unui sunet greu şi adânc, dublat de un mesaj implicat social.

Componenţa:
Toni (voce, drâmbă, vargan)
Marius Muntean (chitară solo)
Dani Rusu (bas)
Septimiu Hărşan (baterie)

https://www.facebook.com/aria.urbana

0 comentarii

Publicitate

Sus