10.04.2005
  Scissor Sisters - Scissor Sisters
Pentru cine nu face plecăciuni la Zidul ridicat de Pink Floyd, de pe care este extrasă şi juisiv disco-prelucrată piesa Comfortably Numb ca să sune a Bee Gees în zilele lor bune. Blasfemie mai temerară nu s-a pomenit. Pentru cine nu ştie ce-nseamnă Scissor Sisters: e un argou plastic pentru lesbiene, drept care e bine de ştiut că din cei cinci membri ai trupei de "patru plus una", trei sînt gay, unul e hetero, iar una se lasă greu definită: "un drag queen în trup de femeie". Pentru că sună atît de gorgeous şi de flamboaiant, încît ne umple mintea de gînduri filthy (ca-n Filthy/Gorgeus). Pentru cine nu şi-a imaginat că un mix atît de improbabil între Elton John-ul anilor '70 şi kitsch-ul muzical al anilor '80 poate să sune atît de cool. Pentru cine subscrie la versul "If music is the victim so am I". Pentru cine (nu) le-a spus părinţilor că e gay (Take You Mama Out). Pentru cine nu i-a prizat încă în concert ca să-şi dea seama cît de justă e descrierea pe care le-a făcut-o un critic: "nişte dandy pop aterizaţi din spaţiu în secolul 22".

  Depeche Mode - Remixes 81-04
Pentru orice fan DM care se respectă, chit că nu toate remixurile de-aici sînt respectabile. Ar fi şi greu: colecţia de 2 discuri plus unul bonus include aproape 4 ore de hituri re-lucrate din cei 23 de ani de existenţă ai trupei. Pentru cine e curios să vadă ce dimensiune capătă clasici ca Halo sau Enjoy the Silence în versiune Goldfrapp şi Mike Shinoda de la Linkin Park. Pentru hipnoticul mix la I Feel Loved, courtesy of Danny Tenaglia.

  Tina Turner - All the Best
Pentru cine n-a prins-o de la început: acest dublu album cuprinde 33 de piese care scanează cariera solistei începînd cu parteneriatul cu Ike Turner şi hiturile River Deep, Mountain High şi Nutbush City Limits, continuînd cu explozia ei solo (We Don't Need Another Hero, Private Dancer) şi ajungînd în anii '90, la Goldeneye. Pentru cine crede că Tina e "simply the best". Pentru cine-şi doreşte şi ceva prospături: colecţia include trei piese nou-nouţe.

  Robbie Williams - Greatest Hits
Pentru cine citeşte line-up-ul acestei colecţii cronologice (Old Before I Die, Lazy Days, Angels, Let Me Entertain You, Millenium, No Regrets, Strong, He's the One, Rock DJ, Kids, Supreme, Let Love Be Your Energy, Eternity, The Road to Mandalay, Feel, Come Undone, Sexed Up, Radio, Misunderstod) şi nu mai are nevoie de recomandări din partea-mi. Sper doar că sîntem de acord că ceva atît de stupid ca Something Stupid şi Freedom au rămas pe tuşă.

  2 many DJ's - As Heard on Radio Soulwax pt.2
Pentru cine n-a auzit de inovaţiile în materie de DJ-ială ale celor doi belgieni care răspund nu doar la numele de 2 Many DJ's, ci şi la Soulwax: acest maraton de o oră, fără respiro între piese, începe de la minus, cu un mix ascuns la Can't Get You Out Of My Head şi reuşeşte combinaţii jubilatorii, aparent imposibile: Emerson, Lake & Palmer cu Basement Jaxx, Lou Reed cu Peaches şi, cea mai grozavă dintre toate, Destiny's Child cu Dolly Parton şi Royksopp.

0 comentarii

Publicitate

Sus